ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Χρειάζεται πράγματι να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Αυγούστου 2024

Χρειάζεται πράγματι να πλένεις το πρόσωπό σου το πρωί;
IG @rosiehw
Τι ισχύει στ’ αλήθεια για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας καλός καθαρισμός προσώπου το βράδυ είναι μια βασική προϋπόθεση για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά πολλές από εμάς αναρωτιόμαστε αν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτή τη ρουτίνα μόλις ξυπνήσουμε. Πόσο θα μπορούσαν να λερωθούν τα πρόσωπά μας κατά τη διάρκεια της νύχτας; Και, τι γίνεται με τους προειδοποιητικούς ισχυρισμούς ότι ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα και να οδηγήσει σε ερεθισμό, ευαισθησία ή ακόμη και εξάρσεις ακμής;

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το πρόσωπό σου;

Η λέξη κλειδί εδώ είναι ο καθαρισμός. Εξάλλου, σε αντίθεση με το ξέπλυμα - που είναι η πρακτική της χρήσης νερού για την απομάκρυνση των ρύπων χωρίς τη χρήση κάποιου προϊόντος καθαρισμού – για τον καθαρισμός είναι απαραίτητη μια καθαριστική σύνθεση.

Έχοντας αυτό υπόψη, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας μόνο μία φορά την ημέρα. Δηλαδή, εάν καθαρίζεις το πρόσωπό σου το βράδυ, δεν χρειάζεται να καθαρίζεις ξανά το πρόσωπό σου το πρωί. Μπορείς απλά να το ξεπλύνεις με νερό.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πότε πρέπει να πλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί

Αν γυμνάζεσαι

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου, εάν γυμνάζεσαι το πρωί, πρέπει να καθαρίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου αμέσως μετά την προπόνηση.

Αν έχεις λιπαρό δέρμα

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου το πρωί είναι αν έχεις λιπαρό δέρμα . Δεδομένου ότι το σμήγμα μπορεί να συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο πρωινός καθαρισμός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για το δέρμα.

Αν έχεις ξηρό δέρμα

Η άλλη εξαίρεση είναι εάν το δέρμα σου είναι ξηρό ή αν έχει την τάση να αφυδατώνεται κατά τις πιο σκληρές εποχές του χρόνου - όπως συνηθίζεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.