ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αποσμητικό vs αντιιδρωτικό: Με ποιον τρόπο διαφέρει η δράση τους;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Αυγούστου 2024

Αποσμητικό vs αντιιδρωτικό: Με ποιον τρόπο διαφέρει η δράση τους;
IG @sheamarie
Ποιος ο ρόλος αυτών των δύο προϊόντων στην προσωπική μας φροντίδα;

Ήξερες ότι ένα αποσμητικό έχει διαφορετική δράση από ένα αντιιδρωτικό; Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το αποσμητικό είναι ο πιο κοινός όρος που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ενώ το αντιιδρωτικό προορίζεται για πιο επίσημες αναφορές. Αλλά αποδεικνύεται ότι το καθένα εξυπηρετεί τον δικό του μοναδικό σκοπό.

Το αποσμητικό

Το αποσμητικό είναι ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει ή να καλύπτει τη μυρωδιά του σώματος που προκαλείται από την εφίδρωση και την υπερανάπτυξη βακτηρίων. Τα αποσμητικά περιέχουν συχνά αντιμικροβιακούς παράγοντες για να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν οσμή.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Το αντιιδρωτικό

Τα αντιιδρωτικά δρουν ενεργά για να μειώσουν την εφίδρωση στο δέρμα. Λειτουργούν κυρίως με τη διάχυση στους αγωγούς του ιδρώτα για να χρησιμεύσουν ως προσωρινά βύσματα για να εμποδίσουν την εφίδρωση. Τα κοινά συστατικά που επιτρέπουν στα αντιιδρωτικά να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο είναι τα άλατα αλουμινίου όπως το χλωριούχο αλουμίνιο, το χλωραλένυδρο αλουμίνιο ή το ζιρκόνιο αλουμινίου.

Jenny.Gr
IG @sheamarie

Οι ομοιότητες και οι διαφορές

Η κύρια διαφορά είναι ότι τα αποσμητικά καλύπτουν την οσμή αλλά δεν αντιμετωπίζουν την παραγωγή ιδρώτα. Τα αντιιδρωτικά χρησιμοποιούν αλουμίνιο για να ελαχιστοποιήσουν τον ιδρώτα, μπλοκάροντας τους ιδρωτοποιούς αδένες που μπορεί να οδηγήσουν σε οσμή (με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της υγρασίας και της κακοσμίας).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.