ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος, μετά την προπόνηση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Ιουλίου 2024

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος, μετά την προπόνηση
IG @camilacoelho
Οι κινήσεις φροντίδας που διατηρούν υγιή την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα, μετά την έντονη σωματική άσκηση

Σε κάποιες γυναίκες αρέσει να σηκώνονται νωρίς το πρωί και να κάνουν προπόνηση πριν φύγουν για το γραφείο, ενώ άλλες προτιμάμε να κάνουμε γυμναστική στο φινάλε της μέρας μας. Ανεξάρτητα όμως από την ώρα που πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, αυτό που είναι απολύτως απαραίτητο είναι να ακολουθούμε μια βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, μετά την προπόνηση.

Η άσκηση μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους , ακμή ή θυλακίτιδα. Η τριβή του δέρματος στα στενά ρούχα προπόνησης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό, ακόμη και σε τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα. Επιπλέον, τα γυμναστήρια μπορούν να «φιλοξενούν» βακτήρια που μπορούν να μεταφερθούν στο δέρμα μας, προκαλώντας λοιμώξεις. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες κατά νου, οι skin experts συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να καθαρίζουμε και να ενυδατώνουμε σχολαστικά το δέρμα μας μετά από κάθε προπόνηση.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Ο καθαρισμός του προσώπου

Το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας μετά την προπόνηση θα πρέπει πάντα να είναι ο απαλός καθαρισμός για να αφαιρέσουμε τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Η απολέπιση του προσώπου

Μετά τον καθαρισμό, ακολουθεί η απαλή απολέπιση. Η απολέπιση είναι απαραίτητη μετά την άσκηση, καθώς το δέρμα είναι επιρρεπές σε φραγμένους πόρους από τον ιδρώτα και τις ακαθαρσίες που προσκολλώνται στην επιφάνεια του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Η απολέπιση του σώματος

Μετά την γυμναστική και λόγω της εφίδρωσης, είναι σημαντικό να κάνουμε απολέπιση και σε όλο το υπόλοιπο σώμα.

Η ενυδάτωση

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δέρμα μας να είναι λίγο αφυδατωμένο μετά την προπόνηση, επομένως είναι απαραίτητο να το ενυδατώσουμε ξανά . Η αναπλήρωση του δέρματος με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας και στην επανυδάτωσή του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.