ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 κινήσεις που αποτρέπουν τις τρίχες να αναπτύσσονται προς τα μέσα, μετά το ξύρισμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

1 Ιουλίου 2024

5 κινήσεις που αποτρέπουν  τις τρίχες να αναπτύσσονται προς τα μέσα, μετά το ξύρισμα
IG @hannaschonberg
Για δέρμα πραγματικά λείο και απαλό, μετά από κάθε ξύρισμα

Από την εμπειρία ξυρίσματος που μπορεί να έχεις ήδη, πιθανότατα γνωρίζεις πόσο επίπονη και ενοχλητική είναι η αίσθηση των τριχών που γυρίζουν προς τα μέσα, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά πιο έντονα στα σημεία όπου υποβάλλονται συχνά σε αποτρίχωση. Υπάρχει όμως πραγματικά τρόπος να αποτρέψεις το γύρισμα των τριχών; Κι αν ναι, τι μπορείς να κάνεις;

Απόφυγε το ξηρό ξύρισμα

Το ξηρό ξύρισμα προκαλεί μικροκοψίματα στο δέρμα, καθώς και θυλακίτιδα, ερεθισμούς και ξηρότητα. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κάνεις μια γρήγορη αποτρίχωση χωρίς να χρειαστεί να μπεις στο ντους, η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας πριν και μετά το ξύρισμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιούς δέρματος.

Κάνε τις τρίχες πιο απαλές με τη βοήθεια του ατμού

Πριν από το ξύρισμα, πέρασε περίπου 10 λεπτά κάνοντας ντους με ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, οι τρίχες γίνονται πιο απαλές και το ξυραφάκι γλιστράει πιο εύκολα πάνω στο δέρμα, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Κάνε απολέπιση πριν το ξύρισμα

Αν αναρωτιέσαι αν πρέπει να κάνεις απολέπιση πριν ή μετά το ξύρισμα, η απάντηση είναι πριν. Αφού απαλύνεις το δέρμα και τις τρίχες στο ντους, το επόμενο βήμα στη διαδικασία αποτρίχωσης θα πρέπει να είναι η σωστή απολέπιση της περιοχής. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να φράξουν τους θύλακες των τριχών και να τις παγιδεύσουν κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται προς τα μέσα.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Το ξυραφάκι

Δεν χρειάζεται να επιλέξεις το πιο ακριβό ξυραφάκι. Σημασία έχει η λεπίδα του ξυραφιού η οποία πρέπςι να είναι κοφτερή και να μην έχεις σκουριάσει.

Η ενυδάτωση

Όταν ξυρίζεσαι, η μεμβράνη που προστατεύει την επιφάνεια του δέρματος (το ανώτερο στρώμα του δέρματος που ονομάζεται κεράτινη στιβάδα) μπορεί να διαταραχθεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα, ερυθρότητα και ερεθισμό. Γι' αυτό, είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το δέρμα σου πάντα με ενδατική κρέμα μετάτο ξύρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.