ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι σωστές κινήσεις φροντίδας για τέλειο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Αυγούστου 2024

Οι σωστές κινήσεις φροντίδας για τέλειο δέρμα
IG @josephineskriver
Από τον καθαρισμό μέχρι την ενυδάτωση της επιδερμίδας

Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να επενδύσεις στην πιο πολύτιμη και πολλά υποσχόμενη αντιγηραντική σύνθεση κρέμας, αλλά αν δεν έχεις την υπομονή να αφοσιωθείς στον καθαρισμό του προσώπου σου πρωί και βράδυ, το δέρμα σου δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πότε αυτή την υγιή λάμψη και φωτεινότητα που ονειρεύεσαι να έχει.

Τα λάθη στον καθαρισμό της επιδερμίδας

Συχνά, στον «αγώνα» για απόλυτα καθαρή επιδερμίδα, ενδέχεται να παρασύρεσαι και να γίνεσαι εμμονική με τα μαύρα στίγματα, καταλήγοντας να αγοράζεις ένα καθαριστικό που είναι υπερβολικά ισχυρό και «σκληρό» για το δέρμα σου. Πρόκειται για ένα κλασικό σφάλμα, αλλά με πολλές αρνητικές συνέπειες.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Για να αποφύγεις να επαναλάβεις αντίστοιχα λάθη, επίλεξε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού. Αυτό το προϊόν αφαιρεί απαλά τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα, χωρίς να αλλοιώνει το υδρολιπιδικό φιλμ που το προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό που είναι πολύ επιθετικό πρωί και βράδυ κάθε μέρα, φέρνεις το δέρμα σου αντιμέτωπο με την ξηρότητα και πιθανώς την πρόωρη γήρανση. H επιλογή ενός toner είναι επίσης ιδιαίτερα ωφέλιμη, καθώς επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα το pH της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Οι σωστές κινήσεις φροντίδας για τέλειο δέρμα

Ακόμη και οι κινήσεις και ο τρόπος εφαρμογής, το μασάζ και η αφαίρεση των προϊόντων καθαρισμού έχουν συγκεκριμένη βαρύτητα στον καθαρισμό προσώπου και στα αποτελέσματά του. Ο καλύτερος τρόπος χρήσης του γαλακτώματος είναι να το περάσεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό, κάνοντας μασάζ με τις άκρες των δακτύλων από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις και, στη συνέχεια, το αφαιρείς το με ένα νωπό σφουγγάρι. Το toner, από την άλλη, πρέπει να εφαρμόζεται ταμποναριστά στο δέρμα με βαμβάκι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.