ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αποτρίχωση: Πώς θα αποκτήσεις απόλυτα λείο και απαλό δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Αυγούστου 2024

Αποτρίχωση: Πώς θα αποκτήσεις απόλυτα λείο και απαλό δέρμα
IG @cassdimicco
Απαλλαγμένο από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και χωρίς σπυράκια ή άλλα σημάδια

Η αποτρίχωση μπορεί να είναι επώδυνη εμπειρία για κάθε γυναίκα. Ακόμη και εκείνες που εκτελούν αυτή τη διαδικασία χρόνια μπορεί, να διαπιστώσουν ότι είναι ακόμα απίστευτα κουραστικό να μαζεύουν ξανά και ξανά τις ταινίες αποτρίχωσης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές για αποτρίχωσης που σου δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσεις την καλύτερη μέθοδο για εσένα.

Η αποτρίχωση με κερί, το ξύρισμα, το τσιμπιδάκι και η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους για να αφαιρέσεις τις τρίχες από το σώμα σου. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για ορισμένες περιοχές του σώματός σου, ενώ άλλες είναι αρκετά καθολικές. Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξεις, θα πρέπει πάντα να γνωρίζεις την κατάλληλη φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποτρίχωση. Μια λανθασμένη κίνηση μπορεί να σου προκαλέσει πόνο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ατυχή δερματικά προβλήματα όπως τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Πολλές από αυτές τις μεθόδους μπορούν να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σου, καθιστώντας τις την πιο οικονομική επιλογή. Εάν θέλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο την αποτρίχωση στο σπίτι, πρέπει να αποφύγεις μερικά κοινά λάθη, ώστε να κάνεις την αποτρίχωση να μοιάζει παιχνιδάκι.

Η λάθος κατεύθυνση

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να χαλάσεις τη διαδικασία αποτρίχωσης είναι να αφαιρέσεις τις τρίχες προς τη λάθος κατεύθυνση. Η αποτρίχωση με κερί ή το ξύρισμα προς τη λάθος κατεύθυνση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Οι τρίχες που εκφύονται δεν είναι επιβλαβείς για την υγεία σου, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικές και δύσκολο να αφαιρεθούν. Κάθε φορά, λοιπόν, που ξυρίζεσαι ή κάνεις αποτρίχωση, θα πρέπει να πηγαίνεις προς την αντίθετη φορά από την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Το πολυχρησιμοποιημένο ξυραφάκι

Όταν επιλέγεις το ξύρισμα ως μέθοδο αποτρίχωσης, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κρέμα ή λοσιόν ξυρίσματος και ένα αξιόπιστο ξυράφι. Θα πρέπει να έχεις κατά νου να αντικαθιστάς τακτικά το ξυραφάκι σου. Οι θαμπές λεπίδες του ξυραφιού μπορούν εύκολα να κόψουν το δέρμα σου και πιθανώς να το μολύνουν.

Η απολέπιση

Πριν από την αποτρίχωση ή το ξύρισμα, θα πρέπει να κάνεις μια βαθιά απολέπιση εάν θέλεις να αποκτήσεις ένα πραγματικά απαλό, καθαρό και λείο δέρμα. Η απολέπιση του δέρματος πριν το ξύρισμα θα βοηθήσει το ξυράφι σου να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να συσσωρευτούν στο σώμα.

Η προετοιμασία του δέρματος

Όταν το δέρμα είναι βαθιά περιποιημένο και ενυδατωμένο, οι τρίχες αφαιρούνται πιο εύκολα και το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου, βεβαιώσου ότι έχεις μείνει κάτω από ζεστό νερό για περίπου τρία λεπτά. Αυτό θα ανοίξει τους θύλακες της τρίχας και θα διευκολύνει πολύ την πρόσβαση στη ρίζα της τρίχας. Εάν κάνεις αποτρίχωση, θα πρέπει να στεγνώσεις επιμελώς το δέρμα πριν εφαρμόσεις το κερί.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Αν και το ξύρισμα σε ξηρό δέρμα θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνο και πιο επώδυνο. Εκτός από το υγρό δέρμα, πρέπει να απλώσεις μια κρέμα ξυρίσματος, τζελ ή λοσιόν στην περιοχή που θέλεις να ξυρίσεις. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν να προσθέσεις ένα φράγμα στο δέρμα σου ενάντια σε μικρά κοψίματα ή εγκαύματα από το ξυράφι. Εάν επιλέξεις να κάνεις αποτρίχωση, η προετοιμασία του δέρματός σου περιλαμβάνει απλώς το πλύσιμο και το στέγνωμα του δέρματός σου λίγο πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία.

Η φροντίδα μετά την αποτρίχωση

Μετά την αποτρίχωση, το δέρμα σου είναι πιο ευαίσθητο κι ευάλωτο σε ερεθισμούς και φθορές. Θα πρέπει λοιπόν να μην ξεχνάς την ενυδάτωσή του, αλλά και την υψηλή προστασία του από τις ακτίνες UV όταν βρίσκεσαι εκτεθειμένη στον ήλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.