ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Καστορέλαιο: Είναι το φυσικό υποκατάστατο του botox;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Σεπτεμβρίου 2024

Καστορέλαιο: Είναι το φυσικό υποκατάστατο του botox;
IG @juliesfi
Πώς χρησιμοποιείται σωστά το καστορέλαιο για να τριπλασιαστεί η αποτελεσματικότητά του

Στη βιομηχανία της ομορφιάς, έχουν αναπτυχθεί πολλές συνθέσεις ελαίων με εξαιρετικά ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Η φύση όμως κρύβει πάντοτε έναν πολύτιμο «θησαυρό»: το καστορέλαιο, το οποίο σύμφωνα με δερματολόγους μπορεί να ανταγωνιστεί «πρόσωπο με πρόσωπο» το botox.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Η δράση του καστορέλαιου για το δέρμα

Το καστορέλαιο είναι ένα φυσικό έλαιο με πολυάριθμα οφέλη για την επιδερμίδα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν μόνο την ξηρότητα, πρόληψη των ρυτίδων και την μείωση του όγκου της επιδερμίδας, αλλά είναι επίσης ένα έλαιο με αντιβακτηριδιακή δράση που καταπολεμά την ακμή. Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν εξαιρετικό για τη μείωση του πρηξίματος και λόγω της πλούσιας σύνθεσής του μπορεί να αξιοποιηθεί ως μια υπέροχη ενυδατική κρέμα.

Jenny.Gr
IG @juliesfi

Πώς χρησιμοποιείται το καστορέλαιο

Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσουμε το καστορέλαιο στο πρόσωπό μας τριπλασιάζοντας την αποτελεσματικότητά του είναι αρχικά να επιλέξουμε ένα 100% καθαρό βιολογικό καστορέλαιο, ψυχρής έκθλιψης, εξαιρετικά παρθένο και χωρίς χημικά ή εξάνιο. Αυτό διασφαλίζει ότι θα λειτουργήσει. Στη συνέχεια, επειδή είναι ένα πολύ παχύρρευστο έλαιο, μπορεί να χρειαστεί να αναμειχθεί με ένα έλαιο φορέα όπως για παράδειγμα το λάδι καρύδας, το αμύγδαλο ή το ελαιόλαδο. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, αφού πρώτα έχει καθαριστεί άψογα η επιδερμίδα, κατά κύριο λόγο το βράδυ πριν τον ύπνο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καστορέλαιο πρέπει ιδανικά να φυλάσσεται σε σκιερό μέρος, μακριά από το φως τους ήλιου, για να μην υποστεί αλλοιώσεις που μειώνουν την δράστικότητά του ή το καταστρέφουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.