ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Επιδερμίδα που εκπέμπει SOS: 3 κρέμες προσώπου που μειώνουν την ερυθρότητα και ηρεμούν το δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Σεπτεμβρίου 2024

Επιδερμίδα που εκπέμπει SOS: 3 κρέμες προσώπου που μειώνουν την ερυθρότητα και ηρεμούν το δέρμα
IG @romeestrijd
Συνθέσεις με στοχευμένη δράση, για ένα όμορφο και ήρεμο δέρμα

Η έντονη ερυθρότητα της επιδερμίδας του προσώπου είναι ανησυχητική. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σημάδι ότι ο τρόπος ζωής που ακολουθούμε ή ένα skincare προϊόν που χρησιμοποιούμε προκαλεί κάποιου είδους αντίδραση στο δέρμα μας που εκδηλώνεται μέσω της ερυθρότητας. Οι πιο συχνές αιτίες ερυθρότητας στο πρόσωπο είναι: η δερματίτιδα εξ επαφής (εξανθήματα), το έκζεμα (γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα), η ψωρίαση, η ροδόχρους ακμή, η ακμή, η ξηρότητα, καθώς και η υπερβολική απολέπιση του δέρματος.

Η φροντίδα της επιδερμίδας που εκπέμπει SOS

Για να μειώσουμε την ερυθρότητα και την αίσθηση τραβήγματος της επιδερμίδας του προσώπου είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας και να ακολουθήσουμε μερικές συμβουλές ομορφιάς που προσφέρουν άμεση ανακούφιση στο δέρμα μας.

Για αρχή, πρέπει να βελτιώσουμε άμεσα τη διατροφή μας και επανεξετάσουμε την τρέχουσα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας και να αφαιρέσουμε οτιδήποτε μπορεί να ερεθίζει το δέρμα ή θέτει σε κίνδυνο τον φραγμό του. Μερικοί κύριοι ένοχοι είναι τα αρώματα, οι βαφές, τα σκληρά απορρυπαντικά και τα οξέα. Για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας, πρέπει να αναζητήσουμε συστατικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπράυνση του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής. Μερικά από τα αυτά περιλαμβάνουν την αλόη βέρα, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το χαμομήλι, την καλέντουλα, την centella asiatica (γνωστή και ως cica ή tiger balm) και τη νιασιναμίδη.

Beauty editor's favorites

Avène Antirougeurs Jour / Day Emulsion SPF30 - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

La Roche-Posay Toleriane Sensitive Cream - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Bioderma Sensibio AR Cream - Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.