ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να χρησιμοποιήσεις το αμυγδαλέλαιο για να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Σεπτεμβρίου 2024

ragades-antimetopisi
IG @ginemargrethe
Ένα εξαιρετικά θρεπτικό έλαιο που προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τον σχηματισμό ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα και επηρεάζουν γυναίκες όλων των ηλικιών. Αυτές οι ενοχλητικές ατέλειες στο σώμα μπορούν να οριστούν ως ουλές που εμφανίζονται μετά από σημαντική ανάπτυξη, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία, την απώλεια βάρους ή την εγκυμοσύνη. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και να οδηγήσουν στην εμφάνιση ραβδώσεων, που συνήθως εμφανίζονται στο στήθος, τους μηρούς, τους γλουτούς, τους γοφούς και την κοιλιά. Αρχικά εμφανίζονται με μωβ χρώμα οι ραγάδες κι αργότερα παίρνουν μια υπόλευκη απόχρωση.

Για να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως τις ραγάδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φυσική θεραπεία με πρωταγωνιστή το αμυγδαλέλαιο, εύκολα στο σπίτι.

Must-have

Αμυγδαλέλαιο
Έλαιο Argan
Έλαιο φουντουκιού
Έλαιο φύτρων σιταριού

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου

Το αμυγδαλέλαιο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς και σημαντικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Μεταξύ των πολλών θαυματουργών ιδιοτήτων, ωστόσο, αυτό το λάδι έχει και αυτή της πρόληψης και μείωσης των ραγάδων . Ιδιαίτερα πλούσιο σε λιπαρά οξέα, ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β, D και Ε. Η βιταμίνη Α βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ οι υπόλοιπες προάγουν την επανόρθωση του. Αυτή η φυσική θεραπεία, επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα κατά την εφηβεία, κατά τις περιόδους ανάπτυξης και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ραγάδων, αλλά είναι εξίσου χρήσιμο να τις μειώσουμε μετά την εμφάνισή τους.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το αμυγδαλέλαιο

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου, το μοιράζουμε στις παλάμες των χεριών μας και αρχίζουμε να απλώνουμε το μείγμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που είναι πιο επιρρεπείς σε ραγάδες, δηλαδή κάτω κοιλιακή χώρα, μηρούς και στήθος. Κάνουμε μασάζ μέχρι το λάδι να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετικά μαλακτικό και, ακόμη και αν εφαρμοστεί σε γενναιόδωρες ποσότητες, θα στεγνώσει γρήγορα.

Η ανάμειξή του με μερικά αιθέρια έλαια μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική. Για ένα παρασκεύασμα 100 ml, μπορούμε να αναμίξουμε 20 ml αμυγδαλέλαιο, 20 ml λάδι αργκάν, 25 ml λάδι φουντουκιού και 25 ml έλαιο φύτρων σιταριού . Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι μακριά από πηγές φωτός και θερμότητας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.