ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαγείς από τα σημάδια της ακμής


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Σεπτεμβρίου 2024

simadia_akmis
IG @matildadjerf
Για να απολαμβάνεις μια λεία, όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να εκδηλωθεί διαφορετικά ανάλογα με το άτομο και το δέρμα του. Μπορεί να εμφανιστεί κατά την εφηβεία, αλλά και στην ενήλικη ζωή. Αυτή η διαταραχή χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ατελειών στο δέρμα, όπως: μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστεις και λευκά στίγματα. Εάν η ακμή υποτροπιάσει και πάρει σοβαρότερη μορφή μπορεί στο πέρασμά της να αφήσει βαθιές ουλές στο δέρμα.

Οι περιοχές που υπόκεινται περισσότερο στην εμφάνιση ουλών είναι οι ώμοι, το πρόσωπο, η πλάτη και το στήθος.Υπάρχουν όμως τρόποι να εξαλείψουμε αυτές τις ουλές, απολαμβάνοντας ένα πιο υγιές και λείο δέρμα;

Tρόποι εξάλειψης των ουλών ακμής

Αν και είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η αντιμετώπιση των ουλών με τοπικά διαλύματα, χάρη στην επιστημονική πρόοδο, έχουν εισαχθεί πολυάριθμες θεραπείες που, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, μπορούν να εξαλείψουν τα σημάδια της ακμής.

Φυσικά, οι ουλές δεν είναι όλες ίδιες, αλλά διαφέρουν ως προς τη σύνθεση και το μέγεθος, επομένως υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Peeling, Παλμικό φως

Μία από τις κύριες θεραπείες για όσους έχουν αναπτύξει σημάδια ακμής είναι το peeling , αυτό αποτελείται από την εφαρμογή όξινων ουσιών στο πρόσωπο που μπορούν να αναγεννήσουν γρήγορα το δέρμα για να ενθαρρύνουν την κυτταρική ανανέωση. Τα πιο γνωστά οξέα για αυτό το είδος πρακτικής είναι το γλυκολικό και το σαλικυλικό τα οποία, εκτός από την αποκατάσταση του χόριου, σταθεροποιούν το pH του δέρματος, εξουδετερώνοντας την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Αυτός ο τύπος πρακτικής χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία επιφανειακών ουλών . Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι ιδιαίτερα απλός, μέσω των φασμάτων δέσμης φωτός και μηκών κύματος οι βλάβες χτυπούνται για να υποχωρήσουν.

Ραδιοσυχνότητες, Laser

Μέχρι σήμερα, οι ραδιοσυχνότητες είναι μια από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες από ασθενείς που πάσχουν από ακμή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χρησιμοποιείται θερμότητα η οποία διεισδύει στην επιδερμίδα χρησιμοποιώντας ένα όργανο, προάγοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου. Όσον αφορά τις σοβαρές ουλές, ωστόσο, οι θεραπείες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι επαρκείς. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε λέιζερ το οποίο, ακόμη και σε πολύ βαθιές βλάβες, επιτρέπει την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.