ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λεία επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση: Οι κινήσεις φροντίδας που αξίζει να ακολουθήσεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Οκτωβρίου 2024

Λεία επιδερμίδα μετά την αποτρίχωση: Οι κινήσεις φροντίδας που αξίζει να ακολουθήσεις
IG @josefinevogt
Η αποτρίχωση δημιουργεί στρες στην επιδερμίδα

Αν έχεις λεπτό και ιδιαιτέρως ευαίσθητο δέρμα, τότε σίγουρα θα έχεις νιώσει αυτή την ενοχλητική αίσθηση κνησμού μετά την αποτρίχωση. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα διαρκεί μόνο λίγες μέρες. Το μυστικό για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση είναι να ακολουθήσεις μερικές πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες.

Απολέπιση

Για να έχεις λεία επιδερμίδα πρέπει να κάνεις απολέπιση 2/3 φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος μπορούν να αφαιρεθούν. Το διατηρούν επίσης θαμπό και αφυδατωμένο. Αυτή η αρκετά απλή επέμβαση πρέπει να γίνει στο ντους με ένα γάντι από ίνες κυτταρίνης. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις να εφαρμόσεις ειδικά προϊόντα απολέπισης. Μετά την απολέπιση, το δέρμα εμφανίζεται ορατά πιο φωτεινό και λείο. Αυτό συμβαίνει επειδή προωθείται η κυτταρική ανανέωση και ταυτόχρονα διεγείρεται η σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ιαματικό νερό

Είναι σίγουρα ιδανικό μετά την αποτρίχωση για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο απλό «μυστικό» για την αντιμετώπιση ερεθισμών, αλλά και για την ενυδάτωση, την ανανέωση, την καταπραϋντική και τη δύναμη της επιδερμίδας. Τα οφέλη του ιαματικού νερού είναι πραγματικά πολλά.

Jenny.Gr
IG @josefinevogt

Προετοιμασία


Ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποτρίχωσης που πρόκειται να εφαρμόσεις (αποτρίχωση, κρέμα ή ξυράφι), το δέρμα πρέπει πάντα να προετοιμάζεται πριν την αποτρίχωση. Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να μαλακώσεις την περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει μασάζ με ένα ζευγάρι γάντια απολέπισης. Το πέρασμα του γαντιού, εκτός από την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων, σου επιτρέπει επίσης να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες που υπάρχουν κάτω από το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ενοχλητικού ερεθισμού ή ερυθρότητας. Τέλος, μόλις ολοκληρωθεί η αποτρίχωση, συνιστάται η επανυδάτωση του δέρματος χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες καλλυντικές συνθέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.