ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Anti-ageing: Σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα αντιγήρανσης


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Οκτωβρίου 2024

προιοντα αντιγήρανσης
IG @lojsanwallin
Όσο πιο νωρίς ξεκινήσουμε να προσέχουμε το δέρμα μας, τόσο πιο λαμπερό και σφριγηλό θα είναι μέσα στα χρόνια

Με το πέρασμα του χρόνου, αυξάνονται οι ανάγκες της επιδερμίδας μας για στοχευμένη φροντίδα ενάντια στα σημάδια γήρανσης που έχει εμφανίσει (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, κηλίδες από τον ήλιο και χαλάρωση). Σε αυτή την περίπτωση, είναι αρκετά ξεκάθαρο πως τα προϊόντα που πρέπει να επιλέγουμε πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφουν όρους όπως lifting, plumping, firming κ.α. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι σήμερα υπάρχουν προϊόντα αντιγήρανσης που δρουν προληπτικά έναντι της «αντίστροφης λειτουργίας».

Πώς δρουν τα προϊόντα αντιγήρανσης

Κάτω από την «ομπρέλα» των προϊόντων αντιγήρανσης βρίσκεται οποιοδήποτε προϊόν έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας, στην αναστροφή και στην πρόληψη της εμφάνισης σημαδιών γήρανσης. Αυτά τα σημάδια καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει τα πάντα – από λεπτές γραμμές και ρυτίδες μέχρι τον τόνο, την υφή και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Με λίγα λόγια, κάθε προϊόν που αναπληρώνει την υγρασία, βελτιώνει την ελαστικότητα, φωτίζει το δέρμα, βελτιώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και βοηθά στην ομοιομορφία του τόνου του δέρματος χαρακτηρίζεται ως «αντιγηραντικό».

προιοντα αντιγήρανσης
IG @lojsanwallin

Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα αντιγήρανσης;

Δερματολόγοι και skin experts συμφωνούν ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε μια αγωγή αντιγήρανσης, ειδικά αν θέλουμε να διατηρήσουμε μια όμορφη, λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα για χρόνια. Στην πραγματικότητα, αν το δέρμα μας το «απαιτεί», μπορούμε ακόμα και από την ηλικία των 20 ετών να εφαρμόσουμε κάποιο προϊόν αντιγήρανσης. Άλλωστε, ο στόχος είναι να αποτρέψουμε τα σημάδια γήρανσης

Τα προϊόντα που πρέπει να περιλαμβάνει μια περιποίηση αντιγήρανσης

προιοντα αντιγήρανσης
IG @lojsanwallin

Αντηλιακή προστασία

Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός της επιδερμίδας μας. Επομένως, η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη SPF είναι απαραίτητη, όλο τον χρόνο.

Νιασιναμίδη

Το αντηλιακό είναι η καλύτερη άμυνα της επιδερμίδας μας ενάντια στη χαλάρωση και τις κηλίδες. Ωστόσο, εάν αρχίσουμε να παρατηρούμε σημάδια υπερμελάχρωσης, τότε η ενσωμάτωση ενός ορού νιασιναμίδης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται το δέρμα μας για να τα ελαχιστοποιήσουμε αποτελεσματικά. Γνωστό και ως βιταμίνη Β3, αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αποχρωματισμού και ακόμη και στην ενίσχυση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας.

προιοντα αντιγήρανσης
IG @lojsanwallin

Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι μια κατηγορία αντιγηραντικών συστατικών που περιλαμβάνουν ρετινόλη χωρίς ιατρική συνταγή και ρετινοϊκό οξύ. Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος. Μπορούν να κάνουν πραγματικά τεράστια διαφορά στην εμφάνιση του δέρματός.

Συστατικά απολέπισης

Με την πάροδο του χρόνου, ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται. Αυτό οδηγεί στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνεια του δέρματός σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε θαμπή όψη. Η ενσωμάτωση συστατικών απολέπισης στην ρουτίνα περιποίησης μας (π.χ. AHAs, BHAs, PHAs κ.α), μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή αυτών των νεκρών κυττάρων του δέρματος για πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.