REAL LIFE

Isla Brown Corinthia: Σε 40' από τώρα, μπορείς να βρίσκεσαι στο εξωτικό καταφύγιο των ονείρων σου


Νάγια Κωστιάνη

16 Ιουλίου 2022

Isla Brown Corinthia: Σε 40' από τώρα, μπορείς να βρίσκεσαι στο εξωτικό καταφύγιο των ονείρων σου
Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, σε προνομιακή θέση μπροστά στη θάλασσα και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα, το νέο μέλος της οικογένειας Brown Hotels ήρθε για να δείξει πως η πολυτέλεια και η χαλάρωση μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα σημεία.

Έχω δύο σταθερές συνήθειες που με βοηθούν να αποφορτίζομαι και να ξεφεύγω λίγο από το όποιο άγχος με καταβάλει καθημερινά. Η μία είναι να ανοίγω το Google Maps και να ψάχνω μακρινούς προορισμούς που θα ήθελα να επισκεφθώ, να τσεκάρω τις σχετικές πτήσεις για να φτάσεις εκεί, τα τρένα, τα πλοία κ.ο.κ. Η άλλη, να μπαίνω στα site υπέροχων resort και να χαζεύω τα δωμάτια και τις σουίτες τους, κάνοντας σχέδια στο μυαλό μου για όταν θα καταφέρω να τα επισκεφτώ -ιδανικά θα βρίσκονται στους προαναφερθέντες προορισμούς. Και στις δύο περιπτώσεις, πηγαίνω πάντα μακριά, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις και στήνοντας πολύπλοκα ταξιδιωτικά πλάνα. Καμιά φορά, όμως, τυγχάνει αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι να βρίσκεται δίπλα σου. Συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, από τις σχέσεις μέχρι τις αποδράσεις. Μια τέτοια απόδραση έζησα πριν από λίγες ημέρες, χωρίς να χρειαστούν μεγαλεπίβολα σχέδια, προγραμματισμοί, διαβατήρια και εισιτήρια. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα αυτοκίνητο και σχεδόν 40 λεπτά οδήγησης.

Σε όσο χρόνο μου παίρνει να γυρίσω από τη δουλειά στο σπίτι μια μέρα με τυπική αθηναϊκή κίνηση, έφτασα στους Αγίους Θεοδώρους. Κι αν η συγκεκριμένη περιοχή ήταν εδώ και δεκαετίες συνυφασμένη στο μυαλό μας με ‘80s εξοχικά, οικογενειακές παραλίες και μικρές στάσεις ανεφοδιασμού πριν συνεχίσουμε το ταξίδι, πλέον όχι μόνο έχει μετατραπεί σε έναν άκρως ανανεωμένο προορισμό ιδανικό για compact τριήμερα μακριά (αλλά και κοντά) από τη φασαρία της Αθήνας, αλλά μπορεί και να περηφανεύεται πως φιλοξενεί το πρώτο πεντάστερο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα.

Jenny.Gr

Το Isla Brown Corinthia, το νεότερο μέλος της οικογένειας Brown Hotels, άνοιξε τις πόρτες του μόλις τον Ιούνιο που μας πέρασε, με στόχο να αποτελέσει ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής, με προσεγμένη αλλά και προσιτή πολυτέλεια, και να φέρει μια νέα πνοή στην περιοχή. Μετά από τρεις μέρες διαμονής εκεί, επιβεβαιώνω πως τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Με 166 πολυτελή δωμάτια, πισίνες, σπα, εστιατόρια παραδοσιακής αλλά και μοντέρνας γαστρονομίας, εντυπωσιακούς χώρους αναψυχής, γυμναστήριο, ανοιχτό μπαρ, παιδικό πάρκο και υποδομές για θαλάσσια σπορ, η ομάδα των Brown Hotels έχει δημιουργήσει και επιμεληθεί μια σειρά από εμπειρίες που αποπνέουν χαλάρωση, ποιότητα και διακριτικότητα για οικογένειες και ζευγάρια που επιθυμούν να βιώσουν ξεχωριστές διακοπές σε ένα νησιωτικό σκηνικό με εύκολη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της ηπειρωτικής χώρας.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Βασισμένο πάνω σε μια φιλοσοφία που ξεκινά από τη γη με τη βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται μπροστά του και φτάνει ως τον ουρανό με την εντυπωσιακή ταράτσα των 550 τ.μ. που μοιάζει να αιωρείται, το Isla Brown Corinthia σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που το συναντάς. Λίγα λεπτά αφού έχεις στρίψει στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, ξεπροβάλλει μπροστά σου ένα φουτουριστικό, ολόλευκο κτίριο που λάμπει κάτω από τον ήλιο, σαν λείο βότσαλο. Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα των Elastic Architects αποκατέστησε το προϋπάρχον κτίσμα και του έδωσε νέα ζωή, παίρνοντας έμπνευση από την ιστορία του τόπου, το υδάτινο και το γήινο στοιχείο, αλλά και με δημιουργικότητα που περιέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ομορφιά. Έτσι, μια σειρά από τεράστιες καμπυλωτές επιφάνειες στην εξωτερική πλευρά θυμίζουν τα βότσαλα της παραλίας που αστράφτουν κάτω από το λαμπερό ελληνικό φως, ενώ η χρωματική παλέτα του εσωτερικού του παραπέμπει στο τοπικό ηφαίστειο, το Σουσάκι, που υπήρχε στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια. Μάλιστα, όλοι οι χώροι ευεξίας του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένοι από την ηφαιστειακή φύση της περιοχής, δημιουργώντας μια υποβλητική και άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Σε αυτή την μικρή απόδραση, δεν ήμουν μόνη. Υπάρχουν σίγουρα πιο περιπετειώδη πράγματα να κάνεις από το να πας solo τριήμερο με το 4χρονο παιδί σου, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο τώρα. Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις που μου επιφύλασσε το Isla Brown Corinthia, όμως, ήταν πως θα κατέληγα να περάσω ένα εντελώς stress-free τριήμερο ως μητέρα, της οποίας η κάθε ανάγκη ήταν καλυμμένη από το άκρως εξυπηρετικό και φιλικό προσωπικό του ξενοδοχείου, πολλές φορές πριν καν τη σκεφτώ εγώ η ίδια.

Ο μικρός, από την άλλη, εκτός του ότι είχε βρει στο πρόσωπο των ανθρώπων που μας φρόντιζαν 24/7 ένα ένθερμο κοινό που απολάμβανε τις αυτοσχέδιες παραστάσεις του, έζησε μια πραγματική περιπέτεια σαν αυτές που ονειρεύεται κάθε παιδί της ηλικίας του: μπουφέδες με δεκάδες λιχουδιές για να διαλέγει κάθε πρωί, king size κρεβάτια με αφράτα σεντόνια και μαξιλάρια για να χοροπηδά, την πιο εξωτική πισίνα με σμαραγδένια νερά για να περνά τη μισή μέρα κάνοντας βουτιές, ένα τεράστιο water park μέσα στη θάλασσα με φουσκωτά παιχνίδια και ένα εξίσου τεράστιο παιδικό πάρκο στη στεριά, για να περνά την υπόλοιπη μισή, και μια πληθώρα θαλάσσιων σπορ για να εξαντλήσει όση ενέργεια του έχει μείνει. Win-win για ενήλικο και ανήλικο, όπως και να το δεις.

Jenny.Gr

Jenny.Gr

Για τους λάτρεις της εξερεύνησης και των ιστορικών facts, όλων εμάς δηλαδή που σπάμε τα νεύρα στην παρέα μας στα ταξίδια γιατί θέλουμε να δούμε και να μάθουμε τα πάντα για το μέρος, ενώ αυτοί θέλουν απλά να ξεκουραστούν, η ομάδα του Isla Brown Corinthia έχει σκεφτεί μια τέλεια λύση για να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Μια βόλτα με το σκάφος του ξενοδοχείου στον Σαρωνικό συνδυάζει αναψυχή, χαλάρωση και τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης. Κάπως έτσι έμαθα τον Οβριό, ένα μικρό, ακατοίκητο και μάλλον άγνωστο στους περισσότερους από εμάς νησάκι κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως μας ενημέρωσε ο οδηγός μας, στο νησί υπάρχουν ίχνη κατοίκησης από την προϊστορική εποχή, ενώ διάφορα σημεία του νησιού χρησιμοποιήθηκαν κατά την μυκηναϊκή εποχή και την πρωτοβυζαντινή περίοδο, αλλά και κατά την ενετική περίοδο και την Τουρκοκρατία. Το φρούριο του νησιού είναι ευδιάκριτο από απόσταση, με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει κατασκευαστεί ανάμεσα στον 17ο-18ο αιώνα. Να κάτι που δεν περίμενες να μάθεις σε ένα τριήμερο στους Αγίους Θεοδώρους, σωστά; Και μετά από αυτή την αναδρομή στην ιστορία, μια δροσερή βουτιά από το ξύλινο ντεκ του σκάφους έρχεται να κλείσει το boat trip όπως πρέπει. Nerd ή όχι, μικρός ή μεγάλος, δεν μπορείς να αντισταθείς σε μερικές “μπόμπες” από ψηλά, μέσα στο βαθύ μπλε του Σαρωνικού.

Jenny.Gr

Στο τελευταίο μας βράδυ στο Isla Brown Corinthia, ο καταπράσινος κήπος του ξενοδοχείου με τα φωτεινά λαμπιόνια του έγινε το ειδυλλιακό σκηνικό για ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια. Η live μουσική μπλεκόταν με τον ήχο των κυμάτων από την παραλία, τα ολόφρεσκα πιάτα θαλασσινών διαδέχονταν το ένα το άλλο, οι συζητήσεις με τους νέους φίλους που κάναμε κατά τη διάρκεια του τριημέρου έρρεαν πιο γρήγορα από το κρασί στα ποτήρια, ενώ ο δυνατός για την εποχή αέρας το μόνο που κατάφερε ήταν να αποτελέσει ένα (ακόμη) παιχνίδι για τα παιδιά, που προσποιούνταν πως πετούσαν ανάμεσα από τους φοίνικες και γύρω από την φωτισμένη πισίνα.

Jenny.Gr

Μπορεί οι μακρινοί προορισμοί να φαντάζουν πάντα ονειρεμένοι και να έρχονται πρώτοι στο μυαλό μας όταν οργανώνουμε ταξίδια, καμιά φορά όμως η απόδραση των ονείρων μας βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα μας. Τι καλύτερο έχετε να κάνετε σε 40’ από τώρα;

Jenny.Gr