REAL LIFE

Σκιτσογραφία του 1923 «είδε» τον τρόπο λειτουργίας του AI το 2023


JTeam

22 Ιανουαρίου 2023

Σκιτσογραφία του 1923 «είδε» τον τρόπο λειτουργίας του AI το 2023
Όταν οι σημιουργοί The Simpsons προέβλεψαν την άνοδο του Donald Trump στην εξουσία, σοκαριστήκαμε. Δεν ήταν όμως οι μόνοι!

Ναι, ζούμε σε μια εποχή όπου το AI (τεχνητή νοημοσύνη) έχει αρχίσει να κατακλύζει την καθημερινότητά μας και το μέλλον από τη μια μας συναρπάζει με τις άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρει, από την άλλη μας τρομάζει και μας φέρνει στο μυαλό εικόνες από ταινίες post apocalyptic.

Το παράξενο και άκρως συγκλονιστικό είναι μια σκιτσογραφία του H. T. Webster για την εφημερίδα «New York World» του 1923, η οποία έχει την αληθινή ατάκα «Το έτος 2023 όλη μας η δουλειά γίνεται με ηλεκτρισμό».

Jenny.Gr

Στο σκίτσο εμφανίζεται ένα Generator Ιδεών, ένα μηχάνημα δηλαδή το οποίο παράγει ιδέες και τις στέλνει σε ένα Generator Καρτούν το οποίο υλοποιεί αυτές τις ιδέες. Στο πάτωμα εμφανίζονται όλα τα καρτούν που έφτιαξε αυτό το Generator.

Ο άνθρωπος στέκεται στη γωνία και μιλάει στο τηλέφωνο με έναν φίλο του, εφόσον όλη τη δουλειά την κάνει το μηχάνημα.

Σήμερα όντως υπάρχουν παρόμοια μηχανήματα, όχι με αυτή τη μορφή, αλλά με ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες. Τελικά δεν ήταν μόνο οι δημιουργοί του The Simpsons που «έβλεπαν» το μέλλον.