Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για να κάνεις αξέχαστο το φετινό καλοκαίρι σου
JTeam
12 Ιουλίου 2023
Έχω κάνει το γύρο της Κρήτης τρεις φορές. Παρ' όλα αυτά, κάθε φορά που περνάω με το αυτοκίνητο το νοητό σύνορο που χωρίζει το νομό Ηρακλείου από τον νομό Λασιθίου εκπλήσσομαι. Εκπλήσσομαι γιατί ό,τι υπάρχει ανατολικά του μοιάζει με έναν άλλο τόπο. Έναν τόπο που διατηρεί την αυθεντικότητα της Κρήτης, τη φιλοξενία των ντόπιων, την ιδιαιτερότητα των γεύσεων και του τοπίου, αποκτώντας ταυτόχρονα μια πιο τροπική χροιά που με κάνει να νιώθω πως όσο και αν ταξιδέψω στην Κρήτη θα νιώθω σαν να την επισκέπτομαι για πρώτη φορά. Στις αρχές του Ιούνη, όταν βρέθηκα για ακόμα μια φορά στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, αυτό το αίσθημα πολλαπλασιάστηκε, αφού δεν έμεινα σε κάποιο κοινό κατάλυμα, αλλά στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay.
Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay βρίσκεται, όπως λέει και το όνομά του, στον κόλπο του Μιραμπέλου, ο οποίος κατοικείται από την εποχή των Μινωιτών. Το πρώτο πράγμα που με κέρδισε είναι η θέα του κρητικού πελάγους το οποίο απλώνεται μέσα από τον κόλπο. Τα κομμάτια γης δεξιά και αριστερά του είναι πιο πράσινα από την υπόλοιπη Κρήτη, ενώ οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι γεμάτες με φοίνικες-το τροπικό στοιχείο που λέγαμε.
Aπό εκεί και πέρα κάθε βήμα στους χώρους του ξενοδοχείου, είτε εσωτερικούς είτε εξωτερικούς, ήταν μια αποκάλυψη, ενώ οι δύο ιδιωτικές παραλίες το έκαναν να μοιάζει με ένα επίγειο παράδεισο. Η αισθητική είναι Bohemian chic, παραδοσιακά μοτίβα χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος και το πλούσιο φυσικό τοπίο που με έκαναν να σταματάω σε κάθε γωνία για να τραβάω μια νέα φωτογραφία.
Αφού χόρτασα -ή έστω πήρα μια γερή γεύση- από τη θέα και τους χώρους του ξενοδοχείου, είχε έρθει η ώρα για να δοκιμάσω ξανά την πολυαγαπημένη κρητική κουζίνα. Το Καφενείον, το εστιατόριο του Μirabello με τα τοπικά και βιολογικά προϊόντα, ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Τσικουδιές, τοπικά χόρτα, χοχλιοί και κατσίκι ήταν ό,τι έπρεπε για το καλωσόρισμα. Τα πρωινά μου τις υπόλοιπες μέρες-έμεινα συνολικά τρεις- τα απόλαυσα στο Αmalthea, το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου με τον πλούσιο μπουφέ, ενώ τα άλλα γεύματα τα απόλαυσα είτε στο Bay Grill είτε στο Elia A La Carte Restaurant.
Στο Bay Grill, που βρίσκεται πλάι στο κύμα και στα αρμυρίκια, είχα την ευκαιρία να γευτώ τρυφερό ψητό κρέας. Highlight αποτελεί η Τόμαχοκ, την οποία μου πρότεινε ο σερβιτόρος του καταστήματος σε medium rare ψήσιμο και αν και είμαι των καλοψημένων κρεάτων, είχε απόλυτο δίκιο.
Όσον αφορά το Elia A La Carte, πρόκειται για ένα αυθεντικό gourmet εστιατόριο θαλασσινών που εξυμνεί την ελληνική κουζίνα. Βρίσκεται δίπλα στην πισίνα και to επισκεπτόμουν τα βράδια όπου δοκίμασα διαφορετικές εκλεπτυσμένες γεύσεις με επίκεντρο το ψάρι.
Για τους πιο ψαγμένους επισκέπτες και τους λάτρεις του κρασιού, το ξενοδοχείο διαθέτει και την Spilia. Πρόκειται για ένα χώρο κρυμμένο πάνω από την μαρίνα του ξενοδοχείου. Σε αυτό το ειδικά διαμορφωμένο κελάρι γευσιγνωσίας και ιδιωτικών γευμάτων, μπορείτε να απολαύσετε, upon request, ξεχωριστές ετικέτες ελληνικών και διεθνών κρασιών, καθώς και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις που μπορεί να σας προτείνει η εξειδικευμένη ομάδα του ξενοδοχείου.
Εκτός από γευσιγνώστες, το Μirabello προσελκύει και ερασιτέχνες ναυτικούς, αφού από εκεί μπορούν να προσεγγίσουν με τα σκάφη τους όμορφες ακτές του νησιού ή να κάνουν κρουαζιέρες σε διάφορα μέρη της Κρήτης, όπως η διαδρομή Ελούντα-Πλάκα-Σπιναλόγκα ή η Μοχλός-Αγριόμαντρα, όπου έχουν την ευκαιρία να δουν τους μικρούς κόλπους της ανατολικής πλευράς.
Οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί, αφού όσοι είναι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια από τις προσφερόμενες διαδρομές του Jeep safari. Επαγγελματίες οδηγοί παραλαμβάνουν τους ενδιαφερόμενους από το ξενοδοχείο και τους πηγαίνουν μέσω off road διαδρομών σε μερικά από τα λιγότερο γνωστά διαμάντια του νησιού, όπως η σπηλιά του Δία που βρίσκεται στα 840 μ. υψόμετρο και τα φαράγγια του Ρίχτη και της Σαρακίνας.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα αγαθά που παράγει η κρητική γη, όπως η επίσκεψη σε ελαιοτριβείο, το wine tour στον Ψηλορείτη και τα μαθήματα κρητικής μαγειρικής σε ένα μιτάτο στο δάσος του Κρούστα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μάθουν να μαγειρεύουν γαμοπίλαφο.
Σκοπός, βέβαια, του δικού μου τριημέρου ήταν η απόλυτη χαλάρωση για αυτό πέρασα τον περισσότερο χρόνο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και στην πισίνα που είχα το προνόμιο να διαθέτει το μπαγκαλόου μου.
Αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας ήταν το ηλιοβασίλεμα. Κάθε απόγευμα που έδυε ο ήλιος πήγαινα στους αναπαυτικούς καναπέδες του Shisha Patio και παράγγελνα μια μαργαρίτα, την οποία απολάμβανα παρακολουθώντας το κρητικό πέλαγος να κοκκινίζει. Μόλις σκοτείνιαζε για τα καλά, απολάμβανα κάποια από τις ταινίες που προβαλλόταν στον υπαίθριο θερινό κινηματογράφο του ξενοδοχείου.
Αν ψάχνετε κι εσείς ένα μέρος για να ξεφύγετε αυτό το καλοκαίρι, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη σας επιλογή. Εκεί σμίγουν δυτική και ανατολική Κρήτη και σίγουρα ένα από δωμάτιο 318 πολυτελή δωμάτια, μία από τις ιδιωτικές βίλλες ή τα μοναδικά μπανγκαλόου με τις ιδιωτικές πισίνες σας περιμένει για να σας κάνει να ζήσετε στιγμές που θα θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας.