REAL LIFE

Το Άπολις φέρνει τον ρομαντισμό της ιταλικής κουζίνας στην Πετρούπολη


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Το Άπολις φέρνει τον ρομαντισμό της ιταλικής κουζίνας στην Πετρούπολη
Ζουμερές μακαρονάδες και πίτσες, carpaccio, arrancini και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς για τις καλοκαιρινές σου εξόδους.

«Η ζωή είναι ένας συνδυασμός μαγείας και μακαρονιών», είχε πει ο καταξιωμένος Ιταλός filmmaker Federico Fellini και αυτό ίσως είναι ένα από τα πιο σωστά πράγματα που έχουν ειπωθεί για τη ζωή. Για εμάς, τουλάχιστον. Η αυθεντική ιταλική κουζίνα έχει μία ξεχωριστή «ζεστασιά» και θαλπωρή. Ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται τα υλικά, τα πλούσια αρώματα και οι έντονες γεύσεις τους, δημιουργούν ένα γαστρονομικό αποτέλεσμα που σε καλεί να ζήσεις τον ρομαντισμό του αυτό το καλοκαίρι – αλλά και όλο τον χρόνο.

Αυτήν ακριβώς τη ρομαντική διάθεση είναι που ζεις κάθε φορά που επισκέπτεσαι το εστιατόριο Pizzeria-Osteria στον πολυχώρο Άπολις στην Πετρούπολη. Ένα gastro spot με συγκλονιστικό χώρο και θέα στην Αθήνα που δύσκολα μπορείς να βρεις. Το μαγαζί στο εσωτερικό του αγαπάει το ξύλο, ενώ εξωτερικά η έμφαση μεταφέρεται στην πέτρα και το γκρι χρώμα που ντύνει μία διακόσμηση που περιτριγυρίζεται από λουλούδια και δέντρα.

Jenny.Gr

Το εστιατόριο ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά από τις 17:00 και τα Σαββατοκύριακα από τη 13:00, για να ζήσεις τις πιο νόστιμες μεσημεριανές εξόδους. Το μενού περιλαμβάνει πληθώρα πιάτων που απογειώνουν την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας. Το Carpaccio di Vitello με μοσχαρίσιο φιλέτο, φύλλα άγριας ρόκας, φλοίδες παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας ή τα Arrancini Palermitane (κροκέτες ριζότου με σαφράν, γέμιση από χοιρινό φιλέτο και λουκάνικο και σάλσα τυριών) ξεχωρίζουν στα ορεκτικά και αποτελούν την ιδανική αρχή για το γεύμα σου.

Στα Κυρίως Πιάτα, επιλογές όπως η Tagliatta di Manzo al Burro e Erbe Fini (ταλιάτα μοσχάρι με βούτυρο, φρέσκα βότανα και πατατούλες baby), το Polpette al Forno con Pomodoro e Mozzarella (αρωματικοί Ιταλικοί κεφτέδες στον φούρνο με τομάτα και μοτσαρέλα, συνοδευόμενοι από νιόκι βουτύρου) και το Filetto di Salmone (φιλέτο φρέσκου σολομού με πουρέ σελινόριζας, αρωματικά χόρτα και σάλτσα εσπεριδοειδών) πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν στο τραπέζι σου.

Jenny.Gr

@apolisloungebeat

Φυσικά, στο εστιατόριο μπορείς να βρεις ποικιλία ζυμαρικών, όπως Pappardelle ai Funghi Misti e Tartuffo με ποικιλία άγριων μανιταριών και λευκή τρούφα ή Penne Fresche con Salciccia e Maiale salvia e salciccia, δηλαδή φρέσκο ζυμαρικό πέννε με Ιταλικό πικάντικο λουκάνικο, ψιλοκομμένο χοιρινό φιλέτο, καυτερή πιπεριά και φασκόμηλο. Κάθε πιάτο είναι μία πραγματική αλμυρή απόλαυση, όπως και οι αυθεντικές ιταλικές πίτσες που λιώνουν στο στόμα.

Και μην ξεχάσεις τα ονειρικά επιδόρπια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μους μαύρης σοκολάτας με θρυμματισμένη βάφλα, αμύγδαλο φιλέ και σάλτσα φράουλας ή το σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα από passion fruit και κρέμα γάλακτος. Προσθέτεις και μία μπάλα παγωτό βανίλια για να δροσίσει και το πιο λαχταριστό γλυκό βρίσκεται στα χέρια σου!

Τη γαστρονομική σου εμπειρία μπορείς να αγκαλιάσεις με ένα ποτήρι ελληνικό ή ιταλικό κρασί, αλλά εναλλακτικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία και σε βαρελίσιες μπίρες.

Δες όλο το μενού εδώ.

Jenny.Gr

Μην ξεχνάς ότι μαζί με το υπέροχο εστιατόριο, τον πολυχώρο του Άπολις συνθέτουν το all-day café που αποτελεί τέλειο spot για τον πρωινό σου καφέ, καθώς και το διάσημο Scherzo Bar που με την αιθέρια αισθητική του και τα χτιστά παγκάκια του μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από μία Κυκλαδίτικη φωτογραφία.

Jenny.Gr

Σε αυτό θα απολαύσεις βραδιές με lounge και jazz μουσική επένδυση και θα «χαθείς» στην αποστομωτική θέα από τον λόφο του Αγίου Δημητρίου κρατώντας ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι. Στο Scherzo, μάλιστα, εμφανίζονται γνωστοί παραγωγοί του ραδιοφώνου αλλά και resident Djs, που δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα για σένα και την παρέα σου, ώστε από τις 21:00 που ανοίγει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που κλείνει τις πόρτες του να έχετε την πιο διασκεδαστική εμπειρία!

Jenny.Gr

Apolis

Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, 132 31

Για κρατήσεις, κάλεσε στα 2105068000, 2105060620.

Facebook

Instagram