REAL LIFE

Τίποτα δεν αποκλείεται στην πιο όμορφη εκδοχή της ζωής


JTeam

2 Αυγούστου 2023

Τίποτα δεν αποκλείεται στην πιο όμορφη εκδοχή της ζωής
Όταν δεν αποκλείεις τίποτα στη ζωή, γεύεσαι την πιο απολαυστική πλευρά της

Θεσσαλονίκη. Μία πόλη με διαχρονική ομορφιά και σαγηνευτική γοητεία, φωλιασμένη κατά μήκος των γαλάζιων νερών του Θερμαϊκού κόλπου και αγκαλιασμένη από τις καταπράσινες πλαγιές του όρους Χορτιάτη. Μία πόλη που περιλαμβάνει τα πάντα και τους κλείνει όλους -ανθρώπους, πολιτισμούς, γεύσεις- στη ζεστή της «αγκαλιά». Γιατί όλα χωράνε εκεί και τίποτα δεν αποκλείεται.

«Τίποτα δεν αποκλείεται» και για την αγαπημένη μπύρα ΝΥΜΦΗ που γεννήθηκε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη το 2019 και που με οδηγό αυτό το απελευθερωτικό σύνθημα έρχεται τέσσερα χρόνια μετά να παρουσιάσει τη νέα της ταινία, ταξιδεύοντας το κοινό σε μία ιστορία που αποτελεί γιορτή για όλους, εντός και εκτός ταινίας.

Δες την ταινία εδώ:

«Βλέπεις αυτήν την πόλη; Τα χωράει όλα», ξεκινάει να λέει η πρωταγωνίστρια για την πολύπλευρη Θεσσαλονίκη και τη μεγάλη της αγκαλιά. Αφετηρία είναι το περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, ο πνεύμονας και χώρος αναψυχής της πόλης. Σειρά έχουν τα κάστρα και οι κήποι του Πασά της Άνω Πόλης, το καταπράσινο πάρκο που βλέπεις συνεχίζοντας πάνω από την πλατεία Συντριβανίου. Από τα πλάνα δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν τα Λαδάδικα με τα πολύχρωμα ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια και τις μοναδικές γεύσεις τους.

Το οδοιπορικό συνεχίζει με την εμπνευσμένη από τη δυτική αρχιτεκτονική Αριστοτέλους - σημείο αναφοράς για την πόλη, καθώς και την Παραλία Θεσσαλονίκης στην οποία ντόπιοι κι επισκέπτες αγαπούν να περνούν τα πρωινά ή τα απογεύματά τους.

Παράλληλα, παρακολουθούμε στιγμές της καθημερινότητας, όπως ποδηλατάδες στους γραφικούς δρόμους της πόλης, δημιουργικά γκράφιτι στους τοίχους, περαστικούς να αγοράζουν κουλούρια στην πλατεία, ηλικιωμένους να τινάζουν τα χαλιά στο μπαλκόνι, κ.α., συνειδητοποιώντας ότι τα πιο απλά είναι τα πιο όμορφα. Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια μιλάει για όλα τα «αταίριαστα», για μία διαφορετικότητα που ουσιαστικά διαμόρφωσε την ξεχωριστή, συμπεριληπτική ομορφιά της Θεσσαλονίκης σήμερα. Εκείνη την ομορφιά που καταφέρνει να μπει στην καρδιά όλων, είτε είναι ντόπιοι είτε περαστικοί. Γιατί τίποτα δεν αποκλείεται!

«Τα απρόβλεπτα και τα αταίριαστα είχαν πάντα θέση εδώ. Χωρίς καμία προσπάθεια. Σαν εμάς, που αγκαλιάζουμε το διαφορετικό και του ανοιγόμαστε. Και ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον»

Η ταινία τελειώνει με τον τρόπο που μπορεί να εκφράσει όπως κανένας άλλος τη συνάντηση των απρόβλεπτων: ένα τραπέζι στη Σβώλου, έναν δρόμο ξεχωριστό, ζωντανό, με μαγαζιά που καλούν τον κόσμο στο πέρασμά του. Το τραπέζι εκεί τους χωράει όλους χωρίς διακρίσεις. Χαμόγελα, ακορντεόν, άνθρωποι κάθε ηλικίας, όλοι και τα πάντα έχουν τη θέση τους. Μία θέση «ζεστή», θετική, που σε φέρνει κοντά στους ανθρώπους γύρω σου.

Jenny.Gr

Είναι ωραίο να μπλέκεις τις γεύσεις μεταξύ τους. Αυτό έφτιαχνε ανέκαθεν τα πιο ευφάνταστα πιάτα. Είναι ωραίο να μπλέκεις τις σκέψεις διαφορετικών ανθρώπων. Αυτό είχε πάντα ως αποτέλεσμα τις πιο δημιουργικές ιδέες. Είναι ωραίο να κάνεις πράγματα που σε βγάζουν από τα νερά σου. Αυτό οδηγεί σε μια μοναδική απελευθέρωση, αυτή του να είσαι ο εαυτός σου και μέσω αυτού να έρθεις κοντά σε άλλους, εκείνους που σε καταλαβαίνουν, που σου ταιριάζουν και που σε βοηθούν να αξιοποιήσεις κάθε σου φανταστική έκφανση.

Η μπύρα ΝΥΜΦΗ, άλλωστε, είναι από τη φύση της συμπεριληπτική. Στη συνταγή της περιλαμβάνονται 5 διαφορετικοί λυκίσκοι από 100% Μακεδονικό κριθάρι αειφόρου παραγωγής, το οποίο μεγαλώνει με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους. Η έμφαση στην κοινωνική δράση και η έμπρακτη στήριξη στην τοπική κοινωνία είναι μία έκφραση του ότι τους σκέφτεται όλους, «τους χωράει όλους», και μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία, μάς καλεί να κάνουμε το ίδιο.

Jenny.Gr

Cheers, λοιπόν, σε εμάς... όλους! Στις αγκαλιές με τους ανθρώπους μας και σε αυτό το παζλ της πιο ασύμβατης αρμονίας που κάνει όμορφη τη ζωή μας!