REAL LIFE

Εσύ είδες τις φωτογραφίες στο μετρό; Διηγούνται μία υπέροχη ιστορία αγάπης


JTeam

24 Ιουλίου 2023

Εσύ είδες τις φωτογραφίες στο μετρό; Διηγούνται μία υπέροχη ιστορία αγάπης
Ένα ξεχωριστό φωτογραφικό λεύκωμα βρίσκεται αυτές τις μέρες και μέχρι τις 6 Αυγούστου στο μετρό.

Αν αυτές τις μέρες έχεις χρησιμοποιήσει το μετρό, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τις υπέροχες φωτογραφίες που το πλαισιώνουν. Μιλάμε για εκείνες τις πραγματικές, νοσταλγικές απεικονίσεις που αποτυπώνουν με μία ξεχωριστή ενέργεια τη συλλογή του σιταριού και τη διαδικασία που αυτό ακολουθεί μέχρι να αποκτήσει τελικά τη μορφή του ζυμαρικού και να φτάσει στην κουζίνα και στο τραπέζι μας.

Πίσω από την έμπνευση αυτού του concept δε βρίσκεται άλλη από την αγαπημένη μας εταιρεία ζυμαρικών Melissa, την εταιρία που είναι συνδεδεμένη με τις πιο όμορφες στιγμές με τους δικούς μας και τα οικογενειακά τραπέζια που μας φέρνουν κοντά. Με τα γέλια και τα χαμόγελα. Με όλες εκείνες τις γιορτές που θέλουμε τη μακαρονάδα που θα «μιλήσει» στην καρδιά μας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά και θέλουμε να αφήσουμε κάθε υποχρέωση έξω από την πόρτα και στη θέση της να μπει ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα μας μεταφέρει στον πιο απολαυστικό προορισμό, σχεδόν σε μία παράλληλη διάσταση.

Jenny.Gr

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τη νέα συσκευασία των ζυμαρικών Melissa. Πρόκειται για μία κομψή συσκευασία που αγαπά τα χρώματα της γης και, φυσικά, το σχήμα του σιταριού. Αυτό είναι κάτι που φέρνει μία πιο προσιτή και οικογενειακή αίσθηση στη συσκευασία, η οποία βγάζει περισσότερο προς τα έξω τη σημασία της υψηλής ποιότητας για την παρασκευή των ζυμαρικών. Μία ανανέωση με μοντέρνο και premium σχεδιασμό που κρατάει, όμως, την έμφαση στην παράδοση και στο συναίσθημα της θαλπωρής. Περιλαμβάνει αναφορές στις καταβολές της εταιρείας που αποπνέουν την αξιοπιστία που όλοι μας ως καταναλωτές εμπιστευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η εταιρεία της προσωπικής μας επιλογής.

Από τις 10 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου, λοιπόν, ένα διαφορετικό ταξίδι λαμβάνει χώρα στο μετρό. Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία έκθεση φωτογραφίας από τον διάσημο φωτογράφο Τάσο Βρεττό, ο οποίος επισκέφτηκε τον θεσσαλικό κάμπο και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας για τη δημιουργία ενός λευκώματος με αυθεντικό υλικό. Μέσα από την προσωπική του εμπειρία, αποτύπωσε στον φακό του όλο το ταξίδι που κάνει ο καρπός του σιταριού μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας, προσφέροντας ποιότητα άριστων προδιαγραφών και υψηλή διατροφική αξία.

Jenny.Gr

Το όργωμα της γης, η διαλογή των καρπών, τα σύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται καθώς και το υπερσύγχρονο εργοστάσιο με ένα από τα μεγαλύτερα καθετοποιημένα συγκροτήματα μύλου και μακαρονοποιείου στην Ευρώπη (παράγει περισσότερους από 60.000 τόνους ζυμαρικών κάθε χρόνο) γίνονται οι πρωταγωνιστές στον έμπειρο φακό του φωτογράφου και διηγούνται μία ιστορία αγάπης που γεμίζει με αφθονία τα σπίτια μας. Μία αγάπη που ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από τους ανθρώπους της εταιρείας και τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ τους, οι οποίοι μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τριών γενεών από το 1947 που ιδρύθηκε η εταιρεία από τον Αλέξανδρο Κίκιζα, μέχρι σήμερα. Γιατί, όταν η αγάπη βρίσκεται στα θεμέλια της παραγωγής, θα φτάσει και στον τελικό προορισμό, δηλαδή στα τραπέζια με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Jenny.Gr

Μάλιστα, σε πρώτο πλάνο βρίσκονται και οι παραγωγοί της Ακαδημίας Σίτου, η οποία αποτελεί δημιούργημα της Melissa για να παρέχει θεωρητικές γνώσεις στην τάξη και πρακτικές εμπειρίες στο χωράφι για νέους αγρότες. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η ποιότητα, αυξάνεται η ποσότητα και μειώνεται το κόστος παραγωγής του σκληρού σιταριού.

Όπως και να το κάνουμε, όσο καταπληκτική και να είναι η γεύση στο πιάτο μας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαδικασία που έχει προηγηθεί και το εν λόγω φωτογραφικό ταξίδι είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμασταν για να λατρέψουμε ακόμα περισσότερο τα ζυμαρικά της καρδιάς μας.

Jenny.Gr

Η νέα συσκευασία της Melissa και το φωτογραφικό λεύκωμα που τη συνοδεύει είναι ένας ύμνος στην αυθεντικότητα, στην ποιότητα, στη φροντίδα και -κυρίως- στην αγάπη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας στο μετρό, πάρε λίγο τον χρόνο σου και παρατήρησε την έκθεση. Κάνε ένα σύντομο ταξίδι από το χθες στο αύριο και άφησε τη διαχρονικότητα του Νο1 παραγωγού ζυμαρικών στην Ελλάδα να σε παρασύρει στο πάθος και στον ζήλο που επιδεικνύει καθημερινά, για να είναι μία συναρπαστική αγκαλιά φροντίδας για όλους τους ανθρώπους -εντός κι εκτός εταιρείας- αλλά και ο προορισμός γευστικών απολαύσεων που μας συγκινεί και ντύνει με αγάπη το κάθε μας πιάτο.