REAL LIFE

Έκθεση: Σεξισμός, παρενοχλήσεις και προκατάληψη - Η γυναικεία πραγματικότητα στη βιομηχανία του ουίσκι


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2023

Έκθεση: Σεξισμός, παρενοχλήσεις και προκατάληψη - Η γυναικεία πραγματικότητα στη βιομηχανία του ουίσκι
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η βιομηχανία του ουίσκι εξακολουθεί να έχει τεράστιο πρόβλημα με το σεξισμό. Το OurWhisky Foundation ρώτησε περισσότερες από 600 γυναίκες που εργάζονται σε ολόκληρο τον κλάδο και τα συμπεράσματα αποκαλύπτουν μια άκρως ενοχλητική πραγματικότητα..

Εάν το γεγονός ότι οι γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του ουίσκι εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωπες με παρενοχλήσεις, προκαταλήψεις, ειρωνικά σχόλια και άλλες μορφές σεξισμού δεν σας προκαλεί εντύπωση, μάλλον είστε ένας από εκείνους που θεωρούν ότι ο βασιλιάς των ποτών είναι μια καθαρά αντρική υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα: London Bridge Distillery School - Η νέα σχολή που σας μαθαίνει απόσταξη τζιν και blending για ουίσκι και ρούμι

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του OurWhisky Foundation, παρά τα γενναία βήματα που έχουν κάνει οι γυναίκες σε αυτόν τον ιστορικά ανδροκρατούμενο τομέα, πάνω από το 80% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι εξακολουθούν να δέχονται μια εξαιρετικά ηλίθια ερώτηση στη δουλειά ή όταν παραγγέλνουν ένα ποτό : «Σου αρέσει καν το ουίσκι;».

Το OurWhisky Foundation είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 από τη συγγραφέα και δημοσιογράφο Becky Paskin για να «πρωτοστατήσει στην ένταξη και την ποικιλομορφία τόσο μεταξύ των παρασκευαστών ουίσκι όσο και των καταναλωτών», σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξή του. Η Paskin ασχολείται με θέματα σχετικά με το ουίσκι και άλλα ποτά εδώ και πολλά χρόνια και ήταν μία από τους πρώτους που «έκραξαν» τον συγγραφέα Τζιμ Μάρεϊ για τη χρήση σεξιστικής γλώσσας στο ετήσιο βιβλίο του The Whisky Bible.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr