REAL LIFE

TikTok: Μητέρα δείχνει πώς να μεγαλώσεις φεμινιστή γιο και γίνεται viral


Έλενα Κρητικού

6 Σεπτεμβρίου 2023

TikTok: Μητέρα δείχνει πώς να μεγαλώσεις φεμινιστή γιο και γίνεται viral
Αν είσαι μαμά κι έχεις αγόρι, η Παγιάλ Ντεσάι στο TikTok δείχνει ξεκάθαρα μέσα από viral βίντεο, πως το να του μάθεις να κάνει πχ δουλειές στο σπίτι, είναι life skill κι όχι υποχρέωση του αντίθετου φύλου

Η Παγιάλ Ντεσάι χρησιμοποιεί το TikTok για μία συγκεκριμένη αποστολή: ως μητέρα δύο αγοριών, θέλει να σιγουρευτεί πως από μικρή ηλικία τους μαθαίνει καλά κάθε τρόπο, ώστε να φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους μεγαλώνοντας, αλλά και να διαχειρίζονται όλα τους τα συναισθήματα. Τους μαθαίνει πως δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» συναισθήματα αλλά πως όλα είναι αποδεκτά.

Πέρα από μητέρα, είναι και δασκάλα στο New Jersey και τα βίντεο που ανεβάζει, γίνονται αμέσως viral. Καθημερινά, διδάσκει στον 7χρονο Κάρτερ και τον 3χρονο Ντεβ μαθήματα ζωής που δεν είναι υπόθεση του άλλου φύλου αλλά και δική τους, αποκλειστικά για τη δική τους επιβίωση.

Κάθε μέρα τους μαθαίνει και κάτι καινούριο προκειμένου να μη γίνουν στο μέλλον σύντροφοι προς αποφυγή, οι οποίοι τα περιμένουν όλα από το αντίθετο φύλο. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, η Ντεσάι μαθαίνει στον Κάρτερ να δίνει χώρο σε όλα του τα συναισθήματα και να τα αποδέχεται για να τα εκφράζει μελλοντικά μέσα σε μια σχέση. «Μαθαίνοντας τον γιο μου να καταγράφει τα συναισθήματά του όταν είναι αναστατωμένος με κάτι ώστε η κόρη σου να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει αυθόρμητα του ξεσπάσματα».

Jenny.Gr

Σε άλλο βίντεο, o Ντεβ βλέπει τη μαμά του να κάνει αποτρίχωση πάνω από τα χείλη της για να μην παραξενευτεί ποτέ αν δει κοπέλα με τριχοφυΐα. «Διδάσκοντας τον γιο μου ότι οι τρίχες στο γυναικείο πρόσωπο είναι κάτι εντελώς νορμάλ, για να μη χρειαστεί ποτέ να φέρει κάποια γυναίκα σε δύσκολη θέση».

@payalforstyle Highlight of my sundays 🥹🫶 #skincaresunday #raisingboys #skincareforboy We love this lip mask from @Amazon and kids face cream by @Evereden ♬ original sound - Payal Desai

Σε κάποιο άλλο βίντεο, υπενθυμίζει στον άλλο της γιο, τον Κάρτερ ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνει κι εκείνος δουλειές στο σπίτι. «Μαθαίνοντας τον γιο μου ότι τα βρώμικα ρούχα μπαίνουν στο καλάθι με τα άπλυτα ώστε η κόρη σου να μη χρειαστεί να τα μαζεύει από το πάτωμα του μπάνιου κάθε βράδυ».

Jenny.Gr

Σε συνέντευξή της στη HuffPost, η Ντεσάι λέει ότι μαζί με τον σύζυγό της, προσπαθούν να μεγαλώσουν έτσι τα παιδιά τους ώστε να μην αγνοούν τα συναισθήματά τους αλλά και να ξέρουν καλά πώς να φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους.

«Πολύ συχνά, τα αγόρια τείνουν να κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα για να κάνουν τους "άνδρες". Θέλω να εξοπλίσω τους γιους μου με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αλλά και να τους μάθω πως υπάρχει πάντα χώρος γι' αυτά».

Jenny.Gr

H Ντεσάι προσπαθεί να διδάξει από νωρίς στους γιους της, την ισότητα των φύλων

Jenny.Gr

Με τα βίντεο της, καταρρίπτει τους παραδοσιακούς ρόλους και τον διαχωρισμό των δύο φύλων, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα εκείνου του συντρόφου που θα ήθελες να έχει μια μέρα, η κόρη σου.