REAL LIFE

Monster: Το κύκνειο άσμα του Ριουίτσι Σακαμότο στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης


JTeam

21 Οκτωβρίου 2023

Monster: Το κύκνειο άσμα του Ριουίτσι Σακαμότο στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης
ο κύκνειο άσμα του Ριουίτσι Σακαμότο στη νέα ταινία του Κόρε-Έντα – που θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Tην ώρα που οι βραβευμένοι Κλέφτες Καταστημάτων γέμιζαν αίθουσες σε όλον τον κόσμο, ο σκηνοθέτης τους Χιροκάζου Κόρε-Εντα, έχοντας κλέψει ουκ ολίγες καρδιές μέχρι τότε (ήταν το 2018), έβαζε προφανώς στοίχημα με τον εαυτό του – με όλους; με κανέναν; Δεν ξέρω ποιους;… Ότι θα συνεχίζει να κλέβει τις καρδιές, τις εντυπώσεις, τα βραβεία που τού αξίζουν. Και αν (και σωστά) κάποιοι θέλουν ντοκουμέντα για να πειστούν (σκηνοθέτες με φήμη χωρίς ταινίες- τι είναι αυτό;- όχι πάντως το θέμα μας) ο Κόρε Έντα είναι εδώ – με τη νέα ταινία του Monster.

Το Monster με βραβείο σεναρίου από τις Κάννες έρχεται σε λίγες μέρες στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-12 Νοεμβρίου). Και είναι από τις ταινίες που περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη, έντονα ανθρωποκεντρική ματιά του Κόρε-Έντα απέναντι στην σημερινή, σκληρή και αδιανόητη πραγματικότητα, που βάζουν το Monster ανάμεσα στα πρώτα must see της Θεσσαλονίκης. Το έργο έτσι κι αλλιώς συζητιέται πολύ. Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης ανήκει στα hot ονόματα των σύγχρονων δημιουργών. Είναι και κάτι άλλο. Σημαντικό και εξαίσιο. Η μουσική του Ριουίτσι Σακαμότο. Η μουσική που υπογράφει ο Σακαμότο για την ταινία και που έμελλε να είναι και η τελευταία του δουλειά λίγο πριν φύγει από τη ζωή, τον περασμένο Μάρτιο.

Διάβασε περισσότερα στο monopoli.gr