REAL LIFE

Πόσο Clutter-Free είσαι; 5 τρόποι να αλλάξεις τη (διαδικτυακή) ζωή σου προς το καλύτερο


Branded Content Team

1 Νοεμβρίου 2023

Πόσο Clutter-Free είσαι; 5 τρόποι να αλλάξεις τη (διαδικτυακή) ζωή σου προς το καλύτερο
Ένας οδηγός 5 βημάτων που θα σε βοηθήσει να διώξεις τα περιττά πράγματα -και μαζί τους το περιττό άγχος- από τη ζωή σου

Clutter-free είναι η φιλοσοφία που ορίζει πως τα περιττά πράγματα δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Όλα γύρω σου είναι οργανωμένα με τον τρόπο που θες, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες σου με τον πιο σωστό και εύκολο τρόπο. Ναι, ξέρουμε, συνήθως όλοι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε την τάση να αποφεύγουμε να πετάμε (μεταφορικά και κυριολεκτικά) πράγματα και αυτό ισχύει ακόμα και για αυτά που πραγματικά δε χρειαζόμαστε καθόλου.

Πηγαίνοντας το θέμα και ένα βήμα παραπέρα, η clutter-free διαδικτυακή ζωή, ειδικά στις μέρες μας με τη διαρκή άνοδο των social media και γενικά της τεχνολογίας, είναι επιτακτική ανάγκη. Αφενός για εσένα, ώστε να αφαιρέσεις περιττό άγχος από πάνω σου και να μπορείς να περνάς πιο ξέγνοιαστα και με λιγότερο άγχος την κάθε μέρα. Αφετέρου για το περιβάλλον, που επιβαρύνεται ακόμα και με ελάχιστες, φαινομενικά «ακίνδυνες» πράξεις.

Παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις μία clutter-free (διαδικτυακή) ζωή.

#1 Κάνε ξεσκαρτάρισμα

Με ένα γρήγορο browsing στους χώρους του σπιτιού σου, σίγουρα θα δεις μικροσυσκευές ή εξαρτήματα, τα οποία δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει για καιρό, αλλά τα κρατάς με την κλασική πρόφαση «Μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή». Αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ και καταλήγεις με μικροπράγματα διάσπαρτα σε κάθε γωνία του σπιτιού. Αφού πρώτα συνειδητοποιήσεις και πάρεις απόφαση ποια πρέπει να πετάξεις, επένδυσε σε αυτά που θα κρατήσεις, προφύλαξέ τα και διώξε το περιττό άγχος από τη ζωή σου. Για παράδειγμα:

Α) Το iPhone σου: Για να το προστατεύσεις από την καθημερινή φθορά λόγω χρήσης, χρειάζεσαι μία θήκη με εξαιρετική απόδοση, όπως αυτές που κυκλοφόρησε η Native Union και καλύπτει όλη τη σειρά με τα iPhone 15. Οι άκρως στυλάτες θήκες της εταιρείας είναι κατασκευασμένες με YatayTM by Coronet από κορυφαίο φυτικό υλικό από την Ιταλία, προστατεύουν από πτώση έως και 1,8 μέτρων και, φυσικά, είναι συμβατές με τη φόρτιση και τα αξεσουάρ MagSafe. Οπότε, συνεχίζεις κανονικά την καθημερινή σου ρουτίνα χωρίς να χρειάζεται να βγάζεις τη θήκη.

Jenny.Gr

Β) Τα AirPods σου: Όσο και να προσπαθείς να προσέξεις, κάποιες φορές, τόσο μικρά πράγματα όπως η βάση των AirPods μπορεί πολύ εύκολα να σου πέσει από τα χέρια. Why worry; Απλά προμηθεύσου τις «fashion icon» θήκες Curve της Native Union και τα AirPods σου είναι προστατευμένα!

Jenny.Gr

Γ) Το MacBook σου: Όπου πας εσύ, πάει και το MacBook σου. Στο αυτοκίνητο, στο τρένο, στο γραφείο, στην παιδική χαρά όταν πηγαίνεις τα παιδια, κ.ο.κ. Εκ των πραγμάτων, κινδυνεύει από κραδασμούς και χτυπήματα στην πορεία. Η MacBook Case της Native Union, ας πούμε ότι είναι ένα «κόσμημα» που έχει τον ρόλο «προστάτη». Τοποθετείς μέσα το MacBook σου, είναι προστατευμένο μέχρι να το χρειαστείς και, όταν τελικά συμβαίνει, έχεις άμεση πρόσβαση με το εύκολο μαγνητικό κλείσιμο.

Jenny.Gr

#2 Οργανώσου

Η οργάνωση είναι το «Α» και το «Ω». Είτε μιλάμε για τα μικροαντικείμενα μέσα στην τσάντα σου είτε για αρχεία στον υπολογιστή. Γιατί μη μας πεις ότι μπορείς να βρίσκεις άκρη στην Επιφάνεια Εργασίας όταν επικρατεί ένα χάος με «άπειρα» εικονίδια. Όσο για το πρώτο κομμάτι, η λύση είναι απλούστατη: Ένα τσαντάκι που να χωράει όλα τα απαραίτητα. Το Stow Organizer της Native Union, κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα (rPET), είναι η ιδανική λύση, αφού το μέγεθός του χωράει με πρακτικό τρόπο όλα τα τεχνολογικά αντικείμενα που χρειάζεσαι. Ούτε να τα πετάς χύμα μέσα στην τσάντα ούτε να ψάχνεις κάθε φορά! Άσε που έχει και υδατοαπωθητικό φινίρισμα για έξτρα προστασία. Τι άλλο να ζητήσεις;

Jenny.Gr

#3 Αποσυνδέσου

Σε αυτή σου την προσπάθεια για μία clutter-free καθημερινότητα, θα σε βοηθήσει πολύ ένας «χρυσός» κανόνας: Όταν δε χρειάζεται οπωσδήποτε να είσαι online (π.χ. λόγω δουλειάς), αποσυνδέσου. Μην μπαίνεις στο «τρυπάκι» των διαδικτυακών αναζητήσεων, γιατί θα καταλήξεις να είσαι ώρες online και να «καίγεσαι», χωρίς να έχεις κάποιο όφελος για εσένα. Επιδίωξε, λοιπόν, να αφήνεις κλειστό το λάπτοπ όταν μπορείς και να μην έχεις συνέχεια το κινητό στα χέρια σου. Θα δεις πόσο θα χαλαρώσεις και θα αποσυμπιεστείς κάνοντας άλλα πράγματα, όπως γυμναστική, χόμπι ή απλά έναν καφέ με φίλους.

Jenny.Gr

#4 Σκέψου τη βιωσιμότητα

Η διαχείριση του διαδικτυακού clutter συνεπάγεται λιγότερη κατανάλωση ψηφιακών πόρων και ενέργειας, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αειφορία. Και, όταν αυτό συνδυάζεται και με προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από βιώσιμα υλικά, το αποτέλεσμα δικαιώνει ακόμα περισσότερο. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτήν την τελευταία κατηγορία είναι χωρίς αμφιβολία η Native Union Backbag. Πρακτική σε τέτοιο βαθμό που είναι σαν να ξέρει τις ανάγκες μας. Με padded θήκη για φορητό υπολογιστή, θήκες με πλέγμα για καλώδια / φορτιστές και οτιδήποτε χρειαστεί, και όλα αυτά έχοντας κατασκευαστεί από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα (rPET) που προέρχεται από πλαστικά μπουκάλια. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα λατρέψεις – Οι χοντροί ιμάντες από οργανικό βαμβάκι που σου προσφέρουν μέγιστη άνεση στην πλάτη. Γενικά, πρόκειται για μία σούπερ κομψή τσάντα που μπορείς να την έχεις μαζί σου ανά πάσα στιγμή και να μη φοβάσαι ότι κινδυνεύει από τα πάντα, αφού συνοδεύεται και από αδιάβροχο φινίρισμα.

Jenny.Gr

#5 Αναβαθμίσου

Κάτι που πρόκειται να σου βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα και δεν έχεις το σκεφτεί, είναι η αναβάθμιση όλων όσων χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Internet, λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές, χωρητικότητα μνήμης συσκευών παίζουν κομβικό ρόλο στο να έχεις μία πιο πρακτική, εύκολη και χωρίς νεύρα ρουτίνα. Θα γλιτώσεις χρόνο (αφού δε θα περιμένεις να φορτώσει το κάθε τι), θα μαζέψεις δυνάμεις και θα έχεις μία διαφορετική επαγγελματική εμπειρία. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Μόνο μερικές αλλαγές αρκούν για να έχεις μία clutter-free και ξέγνοιαστη καθημερινότητα, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, είτε στο γραφείο και γενικά σε οποιονδήποτε χώρο εσύ επιθυμείς.

Advertorial