REAL LIFE

Οι φίλοι σου αγνοούν αυτά που στέλνεις στο TikTok; Υπάρχει εξήγηση, δεν σου κάνουν ghosting


Ερασμία Αρβανιτά

8 Νοεμβρίου 2023

Οι φίλοι σου αγνοούν αυτά που στέλνεις στο TikTok; Υπάρχει εξήγηση, δεν σου κάνουν ghosting
Unsplash
Σίγουρα έχεις φίλους που αφήνουν στο «διαβάστηκε» τα μηνύματά σου στο TikTok 

Δεν είσαι μόνη. Ακόμα και οι TikTokers έχουν φίλους που δεν απαντούν πότε στα μηνύματά τους. «Έχει κανείς άλλος φίλο που στέλνει μηνύματα σαν να είναι διάσημος, δηλαδή δεν απαντάει ποτέ;» ρώτησε η TikTokker Bel (στην πλατφόρμα @khaibellamy) σε ένα βίντεο, το οποίο μετράει περισσότερα από 3 εκατομμύρια likes και 12 εκατομμύρια προβολές.

Στο βίντεο, η Bel περιγράφει ότι μία συγκεκριμένη φίλη της δεν απαντά ποτέ στα μηνύματα και τις κλήσεις της. Και προφανώς, στα σχόλια γίνεται πανικός από χρήστες της πλατφόρμας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

@khaibellamy

LAUREN IK UR SEEING THIS CALL ME RN I HAVE NEWS

♬ original sound - Bel

Γιατί γίνεται αυτό;

Οι λόγοι ποικίλουν, αλλά σύμφωνα με την ειδικό Ντανιέλ Τζάκσον, η οποία ασχολείται με θέματα φιλίας, «είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι τα συμπτώματα ενός φίλου που δεν νοιάζεται και τα συμπτώματα ενός φίλου που δεν είναι σε θέση να απαντήσει μπορεί μερικές φορές να φαίνονται ίδια».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι φίλοι σου είτε δεν σου απαντάνε επειδή δεν ενδιαφέρονται είτε γιατί αγχώνονται να απαντούν σε πολλά μηνύματα. «Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους να βρουν μια ισορροπία όταν αισθάνονται ότι κατακλύζονται από προσωπικά ζητήματα με αποτέλεσμα να προσπαθούν να αποσυνδεθούν από το τηλέφωνό τους», σημειώνει στο mashable μία κλινική ψυχολόγος.

Πάντως, η Τζάκσον τονίζει ότι οι άπειρες ειδοποιήσεις, δημιουργούν ένα αγχωτικό κλίμα για πολλά άτομα. Για παράδειγμα αν σπαμάρεις με άπειρα TikToks, οι φίλοι σου μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην είναι σε θέση να απαντήσουν. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι διαθέσιμοι όλη την ώρα.

Τι να κάνεις αν σου συμβαίνει το ίδιο;

Οι φιλίες πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε άλλη σχέση. Μπορείς λοιπόν είτε να επικοινωνήσεις με τον/τη φίλη σου ή να δοκιμάσεις και μια άλλη προσέγγιση, όπως μια διαφορετική πλατφόρμα. Μπορεί απλώς να μην απαντάει ποτέ στο TikTok.