UPDATE

TikTok: To “No Spend September” έρχεται να σώσει τα οικονομικά σου


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

TikTok: To “No Spend September” έρχεται να σώσει τα οικονομικά σου
Αυτό το νέο TikTok trend δεν θυμίζει τα προηγούμενα και θα θέλεις σίγουρα να το δοκιμάσεις

Είναι από αυτά τα TikTok trends που το χρειάζεσαι και δεν το ξέρεις. Δεν αφορά τη μόδα, την ομορφιά ή κάποιο σούπερ wellness ρόφημα για επίπεδη κοιλιά, αλλά έχει να κάνει με τα οικονομικά σου. Στο εξωτερικό, είναι η περίοδος που οι μισοί έχουν ξοδέψει τα χρήματα τους στην Ευρώπη και σε διακοπές, και οι άλλοι μισοί σε ρούχα για τη νέα σεζόν. Στην Ελλάδα ανεξαρτήτως εποχής η εξοικονόμηση χρημάτων μας αφορά όλο τον χρόνο.

Χωρίς να θέλουμε να σε αγχώσουμε ή να σε στρεσάρουμε, το TikTok μπαίνει σε mood εξοικονόμησης χρημάτων και οικονομίας. Μεταξύ μας, καιρός ήταν, αφού όλο αυτό το διάστημα μόνο σε αγορές και σπατάλες μας προέτρεπε. Για την ώρα βάζουμε μια παύση σε όλα αυτά τα skincare brands που περιμένουμε πως και πως να δοκιμάσουμε, όπως επίσης και σε όλα αυτά τα νέα fashion trends που μας περιμένουν, και εστιάζουμε στο «No Spend September».

@hails.g Taking bets on how long we think i’ll last during this #nospendchallenge #nospendmonth #nospendseptember #september #moneychallenge #greenscreen ♬ original sound - hails

Όπως καταλαβαίνεις και από τον τίτλο, αφορά την περικοπή των περιττών εξόδων για τον μήνα Σεπτέμβριο. Για να γίνει πιο «απτό και κατανοητό το συγκεκριμένο trend», υπάρχουν και ορισμένοι κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα:

Εστιάζουμε μόνο στα απαραίτητα, τα οποία αφορούν ανάγκες για φαγητό, βενζίνη και λογαριασμούς και δεν ξοδεύουμε χρήματα για τομείς όπως:

Καθημερινά γεύματα έξω
Καθημερινοί καφέδες ή ροφήματα από έξω
Όχι άλλα διακοσμητικά χώρου
Όχι άλλα νέα ρούχα, ή κοσμήματα, ή καλλυντικά
Όχι σε ποτά και σε σπάταλες εξόδους για έναν μήνα
Έρευνα για εναλλακτικές και πιο οικονομικές επιλογές
Σημείωση όλων των αγορών που κάναμε

@tayykenn_ im so terrified I need you guys to hold me accountable 😂 #nospendchallenge #nospendmonth #moneysavingtips #savingmoney #moneysavingchallenge #greenscreen ♬ original sound - Taylor Kenney

Προφανώς ο καθένας προσαρμόζει το «No Spend September» στα δικά του μέτρα και σταθμά και στη συνέχεια μοιράζεται το πλάνο του στον λογαριασμό του με σκοπό να εμπνεύσει και άλλους, να εξοικονομήσουν χρήματα, τα οποία διαφορετικά θα ξόδευαν σε άχρηστα πράγματα. «Όλοι μπορούν να στερηθούν λίγη πολυτέλεια για έναν μήνα, ή έναν καφέ 7 δολαρίων», αναφέρει ένα από τα σχόλια.

Μήπως να ενδώσεις και εσύ στο «No Spend September», και να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το πλάνο σου; Δες το έστω σαν ένα challenge που θα έχει διάρκεια 1 μήνα και θα έχει οφέλη στον χρηματικό σου λογαριασμό.