REAL LIFE

Οι 3 πιο τρομακτικοί πίνακες στον κόσμο - Αυτές είναι οι ιστορίες τους


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Οι 3 πιο τρομακτικοί πίνακες στον κόσμο - Αυτές είναι οι ιστορίες τους
Θεωρούνται στοιχειωμένοι, τους κοιτάς και νιώθεις περίεργα και, γενικά, δεν τους θέλεις σπίτι σου

Τι σου είναι η τέχνη; Παρακάτω θα δούμε τι δεν σου είναι: Απολαυστική. Τρεις πίνακες που λέγεται ότι είναι στοιχειωμένοι, καθένας για τον δικό του λόγο, έχουν καταστρέψει τις ζωές ανθρώπων. Είναι άβολο ακόμη και να τους κοιτάς - νιώθεις μία αμηχανία, δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Τρεις πίνακες, τρεις ιστορίες. Δες τες όλες στη συνέχεια - απλώς μην κοιτάξεις τις εικόνες για πολλή ώρα.

The Hands Resist Him

Jenny.Gr

Αυτός θεωρείται ο πιο τρομακτικός πίνακας του κόσμου. Λέγεται The Hands Resist Him, απεικονίζει ένα αγόρι που στέκεται πλάι σε μία κούκλα, η οποία μοιάζει αληθινή, δεν έχει μάτια και έχει ανάποδο χαμόγελο. Πίσω του, στο σκοτάδι πίσω από μία γυάλινη πόρτα, θα δεις παιδικά χέρια να προσπαθούν να τον πιάσουν.

Το έργο είναι ανατριχιαστικό από μόνο του – ε, η ιστορία του είναι χειρότερη. Λέγεται πως είναι στοιχειωμένο. Άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, όπως ο κριτικός τέχνης Χένρι Σέλντις και ο ηθοποιός Τζον Μάρλεϊ (που τον αγόρασε κιόλας), έφυγαν από τη ζωή πολύ σύντομα, ενώ ο ίδιος ο πίνακας εξαφανίστηκε για περίπου δύο δεκαετίες, μετά τον θάνατο του Μάρλεϊ. Πουλήθηκε το 2000 στο eBay και οι νέοι ιδιοκτήτες τον πούλησαν σχεδόν αμέσως, υποστηρίζοντας πως ήταν στοιχειωμένος.

Όπως είπαν, το αγόρι και η κούκλα μάλωναν, στη μέση της νύχτας. Επέμειναν πως είχαν και βίντεο, με το αγόρι να βγαίνει από τον καμβά και να μπαίνει στο δωμάτιο. Προειδοποίησαν ότι δεν θα έπρεπε να τον αγοράσει κάποιος «λιπόψυχος» - πάνω από 30 χιλιάδες άτομα είδαν την ανάρτησή τους στο ebay και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ένιωσαν άβολα και μόνο που την κοιτούσαν.

The Anguished Man

Jenny.Gr

Εδώ έχουμε «τον πιο στοιχειωμένο πίνακα του κόσμου». Ονομάζεται The Anguished Man και μοιάζει βγαλμένος από ταινία τρόμου. Ο ιδιοκτήτης του, Σον Ρόμπινσον, έχει μιλήσει στο Dread Central για το παράξενο αυτό έργο τέχνης, το οποίο κληρονόμησε από τη γιαγιά του. Δεν ξέρει ποιος το έφτιαξε, ξέρει μόνο «ότι ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε το αίμα του για μπογιά και αυτοκτόνησε λίγο αφότου τον ολοκλήρωσε».

«Σας εγγυώμαι ότι ο αυθεντικός πίνακας βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, κλειδωμένος, και δεν έχω καμία πρόθεση να τον πουλήσω».

Εξήγησε ότι συμβαίνουν παράξενα πράγματα σε όποιον βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον πίνακα – ακόμη και στο ίδιο σπίτι. Ακούγονται κλάματα, άνθρωποι που ουρλιάζουν, κι ο ίδιος έχει δει ακόμη και τη φιγούρα ενός άντρα να τον κοιτά.

Love Letters

Jenny.Gr

Στη θέση νούμερο 3, έχουμε τον πίνακα Love Letters που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Driskill, στο Τέξας. Λένε πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει έναν μόνιμο ένοικο: Το φάντασμα ενός κοριτσιού. Δεν έχει στοιχειώσει δωμάτιο, αλλά τον ίδιο τον πίνακα: ένα αντίγραφο του ομώνυμου έργου του Τσαρλς Τρέβορ Γκάρλαντ.

Άτομα που έχουν μείνει στο ξενοδοχείο, υποστηρίζουν ότι έχουν δει την έκφραση του κοριτσιού του πίνακα να αλλάζει, όταν το κοιτούν. Έχουν πει, επίσης, ότι αισθάνονται πως τα μάτια της κουνιούνταν. Κάποιοι έχουν δηλώσει ακόμη κι ότι αισθάνονταν άρρωστοι κοιτώντας το, ή πως ένιωθαν λες και κάποιος τους σήκωνε από το πάτωμα.