REAL LIFE

Volley League: Αντιπροσωπεία παικτριών επισκέφτηκε φυλακές γυναικών και έπαιξε βόλεϊ με τις κρατούμενες


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2023

Volley League: Αντιπροσωπεία παικτριών επισκέφτηκε φυλακές γυναικών και έπαιξε βόλεϊ με τις κρατούμενες
Για 5η χρονιά αντιπροσωπεία παικτριών βόλεϊ συλλόγων της Volley League γυναικών επισκέφθηκαν το σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών Κορυδαλλού 2 και έπαιξαν βόλεϊ μαζί με τις κρατούμενες

Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων της ελληνικής ομοσπονδία πετοσφαίρισης, αντιπροσωπεία συλλόγων της Volley League γυναικών επισκέφτηκαν το γυναικείο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, σε μία προσπάθεια να φέρουν λίγη χαρά τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Οι παίκτριες και οι κρατούμενες έγιναν για λίγη ώρα ομάδες και έπαιξαν μαζί βόλεϊ, στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο που έχει κατασκευαστεί στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Οι αθλήτριες που συμμετείχαν στην όμορφη δράση ήταν η Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), η Βιργινία Δικαιούλια (Μαρκόπουλο), η Νάσια Φακοπουλίδου (Απολλώνιος) και η Φαίη Μπακοδήμου (Ηλυσιακός).

Jenny.Gr

Της αντιπροσωπείας ηγήθηκε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ Λευτέρης Κογκαλίδης, η προπονήτρια και μέλος του τμήματος μάρκετινγκ της ΕΟΠΕ Πόλα Κίτσου, η προπονήτρια Ευγενία Γκορτσίλα ως εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού ιδρύματος «Ορίζοντες» καθώς και οι καλλιτέχνες Κυριάκος Κυανός, Ελένη Γρίβα που μετά το τέλος του αγώνα των δύο σετ τραγούδησαν προς τιμή των κρατουμένων που συμμετείχαν στη δράση η οποία και ενθαρρύνθηκε από την διοίκηση των φυλακών.

«Το να παίζεις σε ένα ανοιχτό γήπεδο με κάγκελα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αθλητισμός ενώνει και είναι ίδιος για όλους. Δεν τις έβλεπα ως κρατούμενες, αλλά ως αθλήτριες», είπε η Αθηνά Παπαφωτίου, ενώ η Νάσια Φακοπουλίδου πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρεθήκαμε εδώ και μοιραστήκαμε έναν αγώνα σε διαφορετικό περιβάλλον. Ελπίζω να προσφέραμε λίγη χαρά και μία αθλητική αγκαλιά και να το ευχαριστήθηκαν τα κορίτσια όπως και εμείς».

Η Φαίη Μπακοδήμου τόνισε: «Είναι σημαντικό ο αθλητισμός να είναι σε όλες τις δομές της κοινωνίας και να αποτελεί ένα μέσο υποστήριξης, διαφυγής και μακάρι να συνεχιστούν παρόμοιες ενέργειες».
Η Διργινία Δικαιούλια πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να βοηθήσουμε και εμείς αυτή την δράση που δίνει το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας στον αθλητισμό. Γι'αυτό είναι σημαντικό ο αθλητισμός να είναι παντού».

Η Διευθύτρια της πτέρυγας Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2018 με μόνη διακοπή την περίοδο του κορονοϊού. Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο κάνουμε έναν αγώνα βόλεϊ και στις γιορτές που είναι μία δύσκολη περίοδος, το συνδυάζουμε και με μία μουσική εκδήλωση. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Κυριάκος Κυανός είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μας για να διασκεδάσει. Φέτος μας τίμησαν αθλήτριες στο υψηλότερο επίπεδο και μέλη της Εθνικής ομάδας, τις οποίες και ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και τον συνεργάτη μας πλέον Λευτέρη Κογκαλίδη. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η δράση και όπως είχε γίνει πριν κάποια χρόνια, ένας προπονητής που θα κάνει προπόνηση στα κορίτσια μία φορά την εβδομάδα».

Jenny.Gr

Συγκινημένος ο Λευτέρης Κογκαλίδης αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα όλων των συμμετεχόντων αλλά και στην προσπάθεια της ΕΟΠΕ να υποστηριχτούν οι κρατούμενες με προπονητή βόλεϊ που θα τις προπονεί:

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από αυτές τις κλειστές πόρτες για να παίξουμε φιλικό αγώνα βόλεϊ, βιώνουμε μια μοναδική εμπειρία. Εισπράττουμε αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση αλλά και το χαμόγελο των κρατουμένων και αυτό μετράει για όλους μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, ώστε να υπάρξει μια νότα διαφορετικότητας στην δύσκολη καθημερινότητα τους. Ευχαριστώ την διευθύντρια Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου και τους συνεργάτες της, που μας δίνουν την ευκαιρία αυτή. Ευχαριστούμε την Ελένη Γρίβα, τον Κυριάκο Κυανό και τους συνεργάτες τους, που για ακόμη μια χρονιά δέχτηκαν την πρόσκληση μου παρά το βαρύ τους πρόγραμμα λόγω των εορτών. Η ΕΟΠΕ πρωτοστατεί στις κοινωνικές δράσεις και το δείχνει έμπρακτα, έτσι ήδη προγραμματίζουμε με την έναρξη της καινούργιας χρόνιάς σε εβδομαδιαία βάση να έρχεται προπονητής ο οποίος θα κάνει προπόνηση στις κρατούμενες. Καλές γιορτές και το νέο έτος να τις βρει εκτός φυλακών κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen