REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μυστικό για έναν single μπαμπά


3 Απριλίου 2013

601523_559932374038375_118736710_n_large.jpg

Πώς ένας single μπαμπάς μπορεί να κάνει μασάζ στο μωρό του για να το χαλαρώσει;

Το μασάζ είναι μια έξυπνη ιδέα για να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας και να του δείξετε την αγάπη σας. Ωστόσο, πως γίνεται; Τα μωρά αγαπούν να τα αγγίζετε και να τα χαϊδεύετε με αγάπη και στοργή. Από εκεί ξεκινάει και η αγάπη που τρέφουν για το μασάζ. Η επαφή του δέρματος σας με το δέρμα του μωρού πέρα από το ότι αναπτύσσει έναν δεσμό μεταξύ σας, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά και στους κολικούς του μωρού, που το ταλαιπωρούν τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Δείτε παρακάτω μερικά βήματα:

Τι θα χρειαστείτε; Ένα έλαιο για το μασάζ και μια ζεστή πετσέτα. 

  • Βρείτε το κατάλληλο μέρος για να ακουμπήσετε το μωρό σας επάνω, στην αλλαξιέρα του ή στο κρεβάτι σας. Μια ζεστή πετσέτα μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη.
  • Απλώστε στα χέρια σας ένα έλαιο κατάλληλο για χρήση στα μωρά και τρίψτε τα ώστε να απλωθεί καλά, αλλά και να αναπτυχθεί θερμότητα ταυτόχρονα.
  • Αποκτήστε προοδευτικά μια έντονη οπτική επαφή με τα μάτια του μωρού σας , αρχίστε να του σιγοτραγουδάτε και ξεκινήστε το μασάζ απαλά από την κοιλιακή του περιοχή. Από τις αντιδράσεις του θα μπορέσετε να καταλάβετε αν αυτό του αρέσει ή όχι. Ανάλογα θα προσαρμόσετε το ρυθμό σας και την πίεση.
  • Εφαρμόστε απαλές και κυκλικές κινήσεις στο μέσο της κοιλιάς του, ενώ σχηματίστε ευθείες γραμμές στο δεξί και αριστερό άκρο του στομαχιού.
  • Προσέξτε δεν χρειάζεται να βάλετε σχεδόν καθόλου δύναμη.

Το μωράκι σας θα χαλαρώσει και θα σας νιώσει ποιο κοντά.