REAL LIFE FAMILY MATTERS

4+1 de-stress ιδέες για single γονείς


25 Απριλίου 2013

MCDLEON_EC023_H.jpg

Πώς μπορούν οι γονείς να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τη πίεση της καθημερινότητας;

Το βάρος έχει πέσει όλο πάνω τους και ο προσωπικός χρόνος δεν είναι μέσα στα σχέδια τους. Ωστόσο, πολλές φορές τυχαίνει τα παιδικά παιχνίδια ή δραστηριότητες να σας ξεκουράσουν θυμίζοντας σας πως ήταν όταν ήσασταν παιδιά.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες:

Παίξτε bowling: Είναι ένας τρόπος να εκτονωθείτε. Μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας βάζοντας στοίχημα ποιος θα κάνει πρώτος strike. Θα έχει γέλιο που θα συναγωνιστείτε.

Πηγαίνετε cinema: Διαλέξτε μια ταινία μαζί, πάρτε pop corn και καθίστε αναπαυτικά στο κάθισμα. Η ταινία θα σας ξεκουράσει και θα σας διασκεδάσει, ενώ μετά έχετε ένα κοινό θέμα για συζήτηση με το παιδί σας.

Παίξτε laser tag: Είναι ένα παιχνίδι που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Είναι κάτι που μοιάζει με ηλεκτρονικό paintball. Μπορείτε λοιπόν να παίξετε με το παιδί σας μπαίνοντας σε διάφορους ρόλους και το παιχνίδι της περιπέτειας ξεκινά.

Βόλτα με ποδήλατα: Πάρτε ποδήλατα και πηγαίνετε μια βόλτα στη παραλία. Το παιδί σας θα ξετρελαθεί αλλά και εσείς το ίδιο.

Κάντε κάτι καινούργιο: Ξεκινήστε ένα νέο hobby κάτι τελείως διαφορετικό. Μια νέα δραστηριότητα παρέα με το παιδί σας. Παρακολουθήστε μαθήματα κεραμικής, θεάτρου, τοξοβολίας. Είναι πολύ όμορφο να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να ανακαλύπτετε πτυχές του εαυτού σας. Ωστόσο, προσφέρετε την ευκαιρία στο παιδί σας να βρει δραστηριότητες που το ενδιαφέρουν.