REAL LIFE FAMILY MATTERS

4+1 tips για να φλερτάρετε ένα single γονιό


5 Ιουνίου 2013

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία; 

Είναι λογικό, οι single γονείς να έχουν την ανάγκη από ένα σύντροφο. Το ότι μια στιγμή άλλαξε τα σχέδια τους για οικογένεια, δεν σημαίνει πώς δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναπροσπαθήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει λάβετε σοβαρά υπόψη σας όταν φλερτάρετε με ένα single γονιό.

Ο αριθμός και η ηλικία των παιδιών: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τον αριθμό των παιδιών καθώς και την ηλικία τους. Θα πρέπει να είστε σίγουροι όταν μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία. Θα πρέπει να προσεγγίσετε τελείως διαφορετικά αν τα παιδιά είναι προσχολικής ή σχολικής ηλικίας και αλλιώς όταν τα παιδιά είναι στην εφηβεία.

Η συμπεριφορά του παιδιού: Έχει μεγάλη σημασία, να παρατηρήσετε προσεχτικά τη συμπεριφορά των παιδιών αλλά και να είστε διατεθειμένοι να βρείτε τις ισορροπίες και να επενδύσετε στην σχέση αυτή. Τα παιδιά πιθανότατα στην αρχή θα σας αντιμετωπίσουν με καχυποψία και επιθετικότητα. Μπορεί να νιώσουν απειλή, ότι διεκδικείτε τον single γονιό ή τη θέση του άλλου γονιού. Σε καμία περίπτωση, μην αφήσετε τα συναισθήματα ανασφάλειας να κυριαρχήσουν. Εξηγήστε πως δεν είστε εκεί για να πάρετε κανενός τη θέση. Επίσης, μην υποτιμήσετε τις φοβίες και τις ανησυχίες τους.

Ο χρόνος με τον γονιό: Ναι είστε στο ξεκίνημα της σχέσης και θέλετε να περνάτε όσο πιο πολύ χρόνο μπορείτε μαζί. Ωστόσο, πρέπει να σεβαστείτε το προσωπικό χρόνο που περνά με τα παιδιά του. Είναι σημαντικός για το δέσιμο τη σχέσης τους και είναι αδιαπραγμάτευτος.

Τι γίνεται με τον/την πρώην: Μην πέσετε στην παγίδα να τον διεκδικήσετε από το παρελθόν του. Χώρισε για τους δικούς του λόγους και έχει επιλέξει να είναι μαζί σας. Από κει και πέρα το να κυνηγάτε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, δημιουργεί μόνο προβλήματα στην μεταξύ σας σχέση. Μπορεί να έχει άριστη σχέση και συνεννοούνται άψογα για το μέλλον των παιδιών τους.

Ειλικρίνεια: Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνετε συνειδητοποιημένοι σε μια τέτοια σχέση. Αν δεν θέλετε οικογένεια, παιδιά και υποχρεώσεις τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν σας κάνει. Είναι άδικο λοιπόν να διατηρείτε μια τέτοια σχέση αφού δεν ονειρεύεστε ένα τέτοιο κοινό μέλλον.