REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πώς ένα παιδί συνδέει το παρελθόν με το παρόν;


30 Οκτωβρίου 2013

Η γενική ατμόσφαιρα της καθημερινής ζωής μας θα επηρεάσει τις αναμνήσεις των παιδιών μας από την οικογενειακή ζωή.

Αυτές οι εμπειρίες και οι σχέσεις θα τα ακολουθήσουν στις σχέσεις του, στο γάμο τους, στην οικογένειά τους, και στο μέλλον τους συνολικά. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, αυτό που μετράει δεν είναι τόσο πολύ τι λέμε στα παιδιά μας ή τι πιστεύουμε, αλλά τι κάνουμε μαζί τους. Οι αξίες μας μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω της συμπεριφοράς μας. Τα παιδιά μας παρακολουθούν και αφομοιώνουν τον τρόπο που ζούμε μαζί, μέρα με την μέρα, και αυτά που μαθαίνουν τους χρησιμεύουν σαν πρότυπο σ΄όλη τους τη ζωή επηρεάζοντας όχι μόνο τα ίδια αλλά και τα παιδιά τους. Μπορούμε να φανταστούμε τις τρυφερές πράξεις μας σαν κρίκους, που σχηματίζουν ένα είδος αλυσίδας αγάπης, η οποία εκτείνεται στις γενιές.

Δίνοντας στα παιδιά μας έναν κόσμο γεμάτο ενθάρρυνση, ανεκτικότητα και έπαινο. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο εισπράττουν την αποδοχή, την επιδοκιμασία και την αναγνώρισή μας. Έναν κόσμο όπου μπορούν να προσφέρουν και να περιμένουν σε ανταπόδοση δικαιοσύνη, καλοσύνη και σεβασμό, συμβάλουμε, σε μεγάλο βαθμό, στην ποιότητα της ζωής τους, και στην ποιότητα της ζωής όλων γύρω τους.

Ας περιμένουμε το καλύτερο από τα παιδιά μας-και απ΄ όλα τα παιδιά. Απ΄τα παιδιά που παίζουν στη γειτονιά μας, από τα παιδιά που βρίσκονται μακριά. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα διευκολύνουμε να δείξουν το καλύτερο τους εαυτό. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να θυμούνται ένα όμορφο παρελθόν, ζώντας ένα δημιουργικό παρόν και σχεδιάζοντας ένα καλύτερο αύριο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.