REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα Χριστούγεννα ορίζουν τη γενναιοδωρία


20 Δεκεμβρίου 2013

Πώς μπορούν τα μικρά σας να μάθουν την αξία της προσφοράς; 

Τα Χριστούγεννα, τα παιδιά καλούνται να πάρουν μέρος σε μία οργανωμένη προσπάθεια του σχολείου. Σε μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα όποια τα προσφέρουν σ' ανθρώπους που τα χρειάζονται. Τα παιδιά χαίρονται να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προσφορές, γιατί αναγνωρίζουν ότι έχουν στο σπίτι αρκετά τρόφιμα ή παιχνίδια, και δεν δυσκολεύονται να καταλάβουν πόσο θλιβερό είναι κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν τα απαραίτητα. Δεν θυσιάζουν τίποτα, και τους αρέσει να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια προσφοράς. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τέτοιες ευκαιρίες, για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τη χαρά του να προσφέρουν.

Όταν αντιλαμβάνονται ότι οι άλλοι έχουν ανάγκες, μερικά παιδιά έχουν την τάση να ανταποκρίνονται με πολύ άμεσο τρόπο. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ακολουθούν την ενστικτώδη τάση τους να βοηθούν τους άλλους, έστω κι αν αυτό μπορεί να μας βάλει σε κόπους ή να απαιτεί θυσίες από μέρους μας. Είναι πιθανό να χρειαστούν τη βοήθειά μας για να σκεφτούν πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που βλέπουν γύρω τους. Το παιδί μπορεί να επιλέξει να αφιερώσει ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να προσφέρει εθελοντική εργασία, ή να συνεισφέρει ένα μέρος από το χαρτζιλίκι του για ένα καλό σκοπό. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν μόνα τους εκπληκτικά πράγματα.

Τα Χριστούγεννα αυτά δώστε τους την ευκαιρία να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο όσους έχουν ανάγκη. Η χαρά του να προσφέρουμε, η ανθρωπιά που κρύβει η πράξη αυτή, γεμίζουν τη ψυχή μας νόημα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.