REAL LIFE FAMILY MATTERS

H ώρα του μπαμπά


19 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητοί μπαμπάδες… εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας και άρα αδυνατείτε να περάσετε μια ολόκληρη ημέρα απασχολώντας τα δημιουργικά και διασκεδαστικά, εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε ιδέες.

Aπό το 4moms.gr. 

1. Ψάρεμα: Οργανώστε σε κοντινή λίμνη, ποτάμι, θάλασσα μια ημέρα ψαρέματος. Απολαύστε τη φύση και το δέσιμο με τα παιδιά σας.

2. Παρακολουθείστε συναυλία: Ψάξτε για συναυλίες στην πόλη. Προτιμήστε κάτι που θα αρέσει στα παιδιά σας, αλλά μην φοβηθείτε να τα εκθέσετε σε εναλλακτικές μορφές μουσικής. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα μυήσετε στη μουσική και να περάσετε μια ευχάριστη ημέρα μαζί τους.

3. Paintball: Στη Μαλακάσα και στο Κορωπί μπορείτε διασκεδάσετε παίζοντας paintball. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!

4. Μυήστε τα παιδιά σας στον εθελοντισμό: Επιλέξτε ένα ίδρυμα ή μια φιλανθρωπική δράση όπως τα συσσίτια των δήμων και πηγαίνετε με τα παιδιά σας να βοηθήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν να προσφέρουν και να εκτιμούν αυτά που έχουν.

5. Πηγαίνετε για ψώνια: Ναι και στα παιδιά αρέσει να ψωνίζουν!!! Παιχνίδια, βιβλία, dvd.

6. Μια ημέρα στο λούνα παρκ: Τα Αηδονάκια στην Κηφισίας, το Αλλού FunPark στου Ρέντη είναι ιδανικά μέρη για μια ημέρα απόλυτης διασκέδασης.

7. Σινεμά: Εφοδιαστείτε με ποπ κορν και απολαύστε μαζί ταινία.

8. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο: Περιηγηθείτε μαζί στο ιστορικό κέντρο και χαζέψτε τους μικροπωλητές στο Μοναστηράκι. Μιλήστε στα παιδιά σας για την ιστορία των μνημείων που συναντάται.

9. Ακρόπολη: Οι περισσότεροι τη θεωρούμε δεδομένη αλλά μια επίσκεψη στην Ακρόπολη αποτελεί μια καλή επιλογή για να περάσετε μια ημέρα με τα παιδιά σας. Επισκεφτείτε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και κάντε βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου.

10. Ιππασία: Στον ιππικό όμιλο Μαραθώνα θα βρείτε άλογα και για μικρά παιδιά και εξειδικευμένο προσωπικό για να σας μυήσει στα μυστικά της ιππασίας.

11. Aθληθείτε: Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν σε τι άθλημα επιθυμούν να επιδοθείτε. Διαλέξτε ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο και περάστε μια ευχάριστη ημέρα μαζί τους.

12. Θέατρο: Διαλέξτε μια παράσταση που αρμόζει στην ηλικία των παιδιών σας και κλείστε εισιτήρια. Γιατί όχι και όπερα ή μπαλέτο εάν πρόκειται για κορίτσια!

13. Πικ-νικ: Ξυπνήστε πρωί, ετοιμάστε μαζί με τα παιδιά σας τα φαγητά που θέλετε να πάρετε μαζί σας. Ιδέες θα βρείτε στο 4μαμ στο άρθρο «Το καλάθι του πικ-νικ: εύκολες και γρήγορες συνταγές». Το πάρκο Τρίτση είναι μια όαση στο κέντρο της Αθήνας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το καλάθι του πικ-νικ, ποδήλατα και καλή διάθεση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.