REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οι «δέκα εντολές» των γονιών


29 Ιανουαρίου 2014

Θα μας βοηθούσε ως γονείς να ακολουθούμε κάποιους κανόνες προκειμένου να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας. Κανένας δεν γεννιέται γονιός.

Αν μπορούσαμε λοιπόν να οργανώσουμε τα καθήκοντα του γονιού θα ήταν κάπως έτσι:

1. Να δίνετε συνεχή, συνεπή, τρυφερή φροντίδα. Είναι τόσο αναγκαία για την υγεία της ψυχής, όσο και η τροφή για το σώμα.

2. Να δίνετε γενναιόδωρα τον χρόνο σας και την κατανόησή σας. Το να παίζετε με το παιδί σας και να του διαβάζετε έχει μεγαλύτερη σημασία από ένα τακτικό, οργανωμένο σπίτι.

3. Να του προσφέρετε καινούργιες εμπειρίες και να του μιλάτε πολύ από τη μέρα που θα γεννηθεί- οι καινούργιες εμπειρίες πλουτίζουν το μυαλό του.

4. Να το ενθαρρύνετε να παίζει και μόνο του και με άλλα παιδιά, να εξερευνά, να μιμείται, να δημιουργεί, να φτιάχνει πράγματα, να φαντάζεται.

5. Να επαινείτε την προσπάθεια περισσότερο από το αποτέλεσμα.

6. Να του δίνετε όλο και περισσότερη ευθύνη. Η υπευθυνότητα, όπως όλες οι ικανότητες, χρειάζεται εξάσκηση για να μαθευτεί.

7. Να μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό.

8. Ο τρόπος που δείχνετε δυσαρέσκεια να ταιριάζει με την προσωπικότητά του παιδιού σας, την ηλικία του και την νοημοσύνη του.

9. Ποτέ να μην το φοβερίζετε με ότι θα πάψετε να το αγαπάτε ή ότι θα το διώξετε. Το φέρσιμό του μπορείτε να το απαρνείστε, αλλά όχι το ίδιο.

10. Μην περιμένετε ευγνωμοσύνη- το παιδί σας δεν ζήτησε να γεννηθεί, εσείς πήρατε αυτή την απόφαση.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.