REAL LIFE FAMILY MATTERS

Ένα κωφό μωρό 7 εβδομάδων ακούει για πρώτη φορά


3 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η ιστορία του Λατσλάν. Ενός μωρού που γεννήθηκε κωφό και άκουσε για πρώτη φορά ήχο στη ζωή του σε ηλικία επτά εβδομάδων. Η αντίδρασή του από την στιγμή που ο γιατρός του τοποθετεί το ακουστικό βαρυκοΐας και αντιλαμβάνεται τους πρώτους ήχους της ζωής του είναι μοναδική και καθηλωτική.

Ο Λατσλάν είναι πλέον δύο ετών. Το βίντεο γυρίστηκε γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2012 αλλά μόλις πρόσφατα οι γονείς του το ανέβασαν στο διαδίκτυο με την ελπίδα να βοηθήσουν και άλλους γονείς με κωφά παιδιά. Ο Λατσλάν είναι ένα ευτυχισμένο παιδί που λατρεύει τη μουσική και οι γονείς του είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προσφέρουν την ευκαιρία στο παιδί τους να μεγαλώσει όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. «Για μας δεν έχει σημασία ότι το ειδικό σχολείο του είναι μια ώρα και 20 λεπτά μακριά. Θα κάνω ό, τι χρειάζεται για να τον βοηθήσω» δηλώνει η μητέρα του η οποία είναι ενθουσιασμένη με την εξέλιξη του γιου της.

Οι γονείς του μικρού ελπίζουν ότι δημοσιοποιώντας την ιδιαιτερότητα του γιου τους αλλά και την εξέλιξή του θα βοηθήσουν και άλλους γονείς που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση να δουν πιο θετικά τα και αισιόδοξα τα πράγματα, ενώ η συμβουλή που έχουν να δώσουν είναι «ποτέ μη ξεχάσετε ότι είναι το παιδί σας. Είναι το ίδιο ακριβώς παιδί πριν μάθετε ότι είχε προβλήματα ακοής. Να είστε θετικοί και να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με το μωρό σας».

Δείτε το βίντεο στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.