Απαγορεύεται η είσοδος στους μεγάλους

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάρχει ένα σπάνιο Μουσείο που ο "γηραιότερος" εκθέτης είναι 14 ετών και κρύβει στην καρδιά του εικαστικά μυστικά από 7.000 τοσοδούληδες καλλιτέχνες.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ένα από τα ελάχιστα μουσεία στον κόσμο που ασχολείται αποκλειστικά με την τέχνη των παιδιών εκθέτοντας έργα τους, κλείνει τα 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Και θα τα γιορτάσει… παιχνιδιάρικα με δράσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Ξέρετε ότι:

• Μέχρι τώρα 140.000 παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έχουν συμμετάσχει στα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα με πηγή έμπνευσης τις εκθέσεις του Μουσείου.

11.000 παιδιά έχουν δημιουργήσει έργα ζωγραφικής και κατασκευές στα εικαστικά εργαστήρια

650 εκπαιδευτικοί έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης

52 εκθέσεις παιδικών έργων έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού

26 διεθνείς εκθέσεις σε συνεργασία με την TATE Modern του Λονδίνου, το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Ιαπωνία, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, το Ολυμπιακό Μουσείο στη Ελβετία, το Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο της Νορβηγίας, κ.ά.

11 Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής έχει οργανώσει

Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-14 ετών , σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας και τη διοργάνωση εκθέσεων για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.