REAL LIFE FAMILY MATTERS

4+2 βιβλία για να μυήσετε το παιδί σας στη μάθηση


13 Οκτωβρίου 2014

baby-reading1.jpg

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αυτή η ρήση ισχύει και στη διαδικασία μάθησης των παιδιών σας. Εάν βάλουμε από νωρίς και με τρόπο δελεαστικό και φρέσκο τα παιδιά μας σε ελκυστικές μαθησιακές ράγες, τότε σίγουρα θα γίνουν φίλοι της γνώσης και θα καλλιεργήσουμε γενιές με πιο αναπτυγμένη φαντασία και αντίληψη. Ο δρόμος βέβαια είναι σύνθετος και μακρόχρονος, απαιτεί υπομονή και προσήλωση. Σας παραθέτουμε λοιπόν 6 βιβλία που θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα δύο πρώτα απευθύνονται στους γονείς και τα υπόλοιπα τέσσερα "απαιτούν" τη συνεργασία μικρών μεγάλων στο σπίτι.

1.Μαμά, φτάνει πια η παπαγαλία! του Δημήτρη Σφακιανάκη, εκδ. Μεταίχμιο.

Μαμά, φτάνει πια η παπαγαλία!

Στο βιβλίο θίγονται θέματα όπως, πόσο και πώς πρέπει να βοηθάτε το παιδί σας στο διάβασμα καθώς και πώς θα αυτονομηθεί στη διαχείριση των εργασιών για το σπίτι. Επίσης, πώς η παθητική απομνημόνευση δεν οδηγεί στην κατανόηση και τεχνικές για να ενδυναμώσετε τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού σας.

2. Ως πότε θα διαβάζω; της Μαρίνας Ψιλούτσικου, εκδ. Διόπτρα

ciloytsikoy

Πόσες φορές, αλήθεια, δεν βρεθήκατε αντιμέτωποι με αυτό τον καταιγισμό ερωτήσεων από τα παιδιά σας; Πόσες φορές δεν προσπαθήσατε να βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις στις ερωτήσεις "Γιατί να διαβάσω"; "Γιατί να σπουδάσω"; "Γιατί να πάω σχολείο"; Ένα βιβλίο που εξηγεί με τρόπο απελευθερωτικό τι είναι το δώρο της μόρφωσης.

3. Οι παρεούλες της αλφαβήτας 1 & 2, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ.Μεταίχμιο.

αρχείο λήψης

Δύο τόμοι με πλαστικοποιημένες σελίδες και εκπληκτική εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη, θα σας κρατήσουν στην παρέα της μάθησης της αλφαβήτας. Ένα φαντασμαγορικό αλφαβητάρι που θα σας ενθουσιάσει! Είκοσι τέσσερα σπαρταριστά πλασματάκια όπως η Γαλάζια Γάτα, ο Κόκκινος Κροκόδειλος, η Χρυσή Χελώνα και ο Ροζ Ρινόκερος που θα τα λατρέψετε! Εκατόν ενενήντα τρία παιχνίδια που θα τα παίζετε χωρίς να τα χορταίνετε, ξανά και ξανά!

4. Μαθηματικά στην Κουζίνα, Δημήτρης Χασάπης, εκδ. Μεταίχμιο.

mathimatika stin kouzina

Πόσες φορές σκεφτήκατε να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει ή να ασκηθεί στα μαθηματικά του σχολείου αλλά δε βρήκατε έναν τρόπο ευχάριστο για το παιδί σας και για εσάς; Τώρα αξιοποιήστε τις ιδέες και τις συνταγές που προτείνονται στα "Μαθηματικά στην κουζίνα" και μετατρέψτε την κουζίνα σας σε μαθηματικό εργαστήριο!

5. Η ελληνική μυθολογία σε παραμύθια για παιδιά, Eric Kimmel, εκδ. Πατάκη.

muthologia

Η μυθολογία είναι μια από τις πιο ευχάριστες και αποδοτικές πύλες για τη μάθηση. Οι δώδεκα ιστορίες βασισμένες στην αρχαία ελληνική μυθολογία θα συναρπάσουν τα παιδιά σας και θα τα καλωσορίσουν στον κόσμο της φιλαναγνωσίας. Μην ξεχνάμε πως για να αγαπήσουν κάτι πρέπει να μην είναι αγγαρεία ή βαρετό!

6. Ο Άτλαντας του κόσμου, Oldrich Ruzicka, Iva Sisperov, εκδ. Ψυχογιός.

atlas kosmou

Σπουδαίοι πολιτισμοί, ανυπέρβλητα μνημεία, εντυπωσιακά φυτά και ζώα, υπέροχα φυσικά τοπία ξεπροβάλλουν μέσα από τον Άτλαντα του κόσμου, βοηθώντας μέσα από αναδιπλούμενους χάρτες να ανακαλύψεις πράγματα θαυμαστά και να γνωρίσεις τον κόσμο με τρόπο ψυχαγωγικό!

Μην ξεχνάτε πως μπορείτε να αναζητήσετε τα παραπάνω αλλά κι άλλα παιδικά βιβλία μέσα από το μεγαλύτερο οnline βιβλιοπωλείο Cosmotebooks.gr με πάνω από ένα εκατομμύριο επιλογές βιβλίων και όχι μόνο.