REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οικογενειακές δραστηριότητες για να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο


31 Οκτωβρίου 2014

850151-1_l-ka.jpg

Αποσυνδέστε το Xbox και κρύψτε τα laptops. Αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να βρεθείτε όλη η οικογένεια και να διασκεδάσετε με τα άκρως εκπαιδευτικά και απλά επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορεί τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να έχουν μια ισχυρή θέση στη ζωή των παιδιών, όμως οι απλές αναζητήσεις που γίνονται στα επιτραπέζια, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διδασκαλία των παιδιών. Επίσης, επιτρέπουν στα παιδιά και στους ενήλικες να καθίσουν, να μιλήσουν, να διασκεδάσουν και να ανταγωνιστούν, δημιουργώντας παράλληλα αναμνήσεις που θα κρατήσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Παίζοντας ένα παιχνίδια, διεγείρει τον εγκέφαλο και αυτό είναι σημαντικό, και για τους ενήλικες που μεγαλώνουν και για τα παιδιά που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος τους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι αυτά τα παιχνίδια διδάσκουν επίσης, στα παιδιά να παίζουν με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και να μαθαίνουν να χάνουν ή να νικάνε. Αυτό το είδος της κοινωνικής διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων, δεν μπορεί ποτέ να αντικατασταθεί από μια οθόνη του υπολογιστή.

Βγείτε έξω στον κήπο και διασκεδάστε. Είναι αποδεδειγμένο, ότι η ενασχόληση με τα λουλούδια, δημιουργεί παιδιά στοχαστές, διότι συνδέεται με βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής και αριθμητικής, σύμφωνα με μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα, περάστε τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας κηπουρική μαζί με τα παιδιά σας, ακόμα και στο μπαλκόνι του σπιτιού σας.

Πάρτε τα παιδιά σας αυτό το Σαββατοκύριακο στην κουζίνα. Διδάξτε τα πως να γίνουν ανεξάρτητα, δείχνοντάς τους πώς να μαγειρεύουν. Διαλέξτε μερικές νόστιμες λιχουδιές, που εσείς και όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσετε και ετοιμάστε τες μαζί. Η κουζίνα είναι ένα εξαιρετικό μέρος, για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ανεξάρτητης διαβίωσης των παιδιών σας. Η μαγειρική είναι πρακτική, διασκεδαστική και μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας αμέσως.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να είναι δημιουργικά και ζωγραφίστε όλοι μαζί ένα αγαπημένο σας θέμα. Αυτό είναι διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια. Η συμμετοχή στο δημιουργικό παιχνίδι, όπως η τέχνη της ζωγραφικής, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις τραυματικές εμπειρίες στη ζωή τους. Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι το παιχνίδι είναι έργο ενός παιδιού - και όταν το παιχνίδι παίρνει μια καλλιτεχνική μορφή, μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει. Επίσης, το παιδί ενθαρρύνεται να εξερευνήσει τη δημιουργική του πλευρά και να εκφραστεί ελεύθερα. Εξάλλου, όλοι θα έχετε βιώσει, πώς αυτό το είδος της δημιουργικής έκφρασης, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ευτυχείς.