REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα superfoods για τα παιδιά σας


9 Νοεμβρίου 2014

Είναι γεγονός ό,τι τα γλυκά και τα ανθυγιεινά τρόφιμα, θα βρουν το δρόμο τους μέσα στο στόμα των παιδιών σας! Ποια παιδιά αντιστέκονται σε μια πίστα ή σε μια τούρτα σοκολάτας; Κανένα! Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να μάθετε ποια είναι τα Superfoods για τα παιδιά σας και να τα εντάξετε στη λίστα αγορών.  

Φρούτα. Όλα τα φρούτα είναι καλά για τα παιδιά, γιατί παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Έχουν επίσης, φυτικές ίνες, που θα τα κρατήσουν χορτάτα για αρκετές ώρες και θα συμβάλουν στην καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος. Για να δρέψετε όλα τα διατροφικά οφέλη, μπορείτε να στοχεύσετε σε μια ποικιλία από φρούτα, όπως τα μούρα, πεπόνι, ακτινίδια, πορτοκάλια και μπανάνες, ανάλογα με τη εποχή.

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί αποτελούνται από υγιεινά λίπη, τα οποία τα παιδιά χρειάζονται για την ανάπτυξη τους, καθώς και για την υγεία της καρδιάς. Δίνοντας τους μια χούφτα ξηρών καρπών το πρωί, τους παρέχετε μια έκρηξη της ενέργειας

Γάλα. Οι πρωτεΐνες και το ασβέστιο στα γαλακτοκομικά προϊόντα, παρέχουν καύσιμο για τον εγκέφαλο και το σώμα. Η πρωτεΐνη βοηθάει στην οικοδόμηση του ιστού του εγκεφάλου, ενώ το ασβέστιο του γάλακτος κρατά τα κόκαλα και τα δόντια των παιδιών ισχυρά.

Βατόμουρα. Τα κατατάσσουν μεταξύ των πιο υγιεινών φρούτων για χρόνια. Τώρα έρευνες δείχνουν ό,τι εκτός από την προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη και τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, τα βατόμουρα μπορούν επίσης, να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους της κοιλίας. Αυτό το είδος του λίπους έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο. Κάποιοι τρόποι, ώστε να τα καταναλώσουν τα παιδιά, είναι να τα συνδυάσετε με ένα μπολ μούσλι και γάλα, επίσης, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα σπιτικό κέικ ή στις σαλάτες ή δοκιμάστε να τα καταψύξετε και να τα σερβίρετε με γιαούρτι και λίγο μέλι.

Ντομάτες. Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια ουσία που προστατεύει από πολλές μορφές καρκίνου. Μαγειρέψτε τις ντομάτες, ώστε να απελευθερωθεί το λυκοπενιο. Συμβουλή: Φτιάξτε σπιτική πίτσα με σάλτσα ντομάτας ή μαγειρέψτε τα αγαπημένα ζυμαρικά του παιδιού σας με ντομάτα.

Αυγά. Είναι από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν σε φυσική μορφή τη βιταμίνη D, η οποία βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό βοηθάει τα παιδιά να αισθάνονται πλήρεις και να μη πεινάνε μέχρι το επόμενο γεύμα.

Βασιλικός. Αυτό το βότανο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και με σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο.Έρευνες, υποστηρίζουν ότι μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους και να βελτιώνει τη πέψη. Τρόποι για να εντάξετε τον βασιλικό στη διατροφή του παιδιού σας: Κάντε πέστο και βάλτε το πάνω από το στήθος κοτόπουλου ή ανακατέψτε το σε μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μήπως όμως, το παιδί σας φρικάρει στη θέα των πράσινων στιγμάτων στο φαγητό του; Καλώς ήρθατε στο κλαμπ! Αλέστε τον βασιλικό μαζί με κόκκινη σάλτσα ή κρύψτε τον σε σούπες και στους πάντα δημοφιλείς κεφτέδες.