REAL LIFE FAMILY MATTERS

4+1 πράγματα που κανείς δεν σας είπε για τη μητρότητα


16 Μαρτίου 2015

Η ζωή αλλάζει τελείως όταν έχετε ένα μωρό, γίνεται τόσο διαφορετική που ανατρέπει όλα σας τα πιστεύω. Σαν μαμά θέλετε πάντα να είστε εκεί και στα εύκολα και στα δύσκολα, δεν θέλετε να χάσετε ούτε ένα λεπτό από τις στιγμές του μωρού σας. Όμως, κανένας δεν σας είχε πει, ότι όταν γίνετε μητέρα, θα εκπλαγείτε γιατί θα αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις που είχατε μέχρι σήμερα. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα, που δεν γνωρίζατε για τη μητρότητα.

Θα αποκτήσετε μια νέα εκτίμηση για τα γονίδια σας. Πάντα αντιπαθούσατε το λακάκι που είχατε, αλλά τώρα το βλέπετε πανέμορφο. Και για αυτή την αλλαγή ευθύνεται το μωρό σας, γιατί έχει ένα ολόιδιο με το δικό σας, και όταν σας χαμογελά είναι τόσο όμορφο. Μέχρι που μπορεί να αρχίσετε να πιστεύετε, ότι είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό που έχετε!

Θα συμφωνήσετε με άλλους γονείς. Πριν από μερικά χρόνια εκνευριζόσασταν με τα μωρά που ούρλιαζαν στο αεροπλάνο και με τους γονείς που δεν κάνανε τίποτα, για να τα σταματήσουν. Δεν είχατε όμως, ιδέα. Τώρα με το δικό σας μωρό έχετε κατανόηση και ανταλλάσσετε απόψεις με τους υπόλοιπους γονείς.

Η σχέση με τη πεθερά σας θα αλλάξει. Με την άφιξη ενός μωρού, ακόμα και η σχέση με τη πεθερά σας θα καλυτερεύσει. Θα εκπλαγείτε με τις συμβουλές μητρότητας, που μπορεί να σας δώσει και με το πόσο διαθέσιμη θα είναι κάθε φορά που τη χρειάζεστε.

Θα αποκτήσετε νέους φίλους και θα χάσετε κάποιους παλιούς. Θα κάνετε παρέα με ανθρώπους, που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα γινόσασταν φίλοι. Το μωρό σας θα δημιουργήσει περίεργες συμμαχίες στον κόσμο των μεγάλων. Μπορεί να πιάσετε κουβέντα με μια τυχαία γυναίκα στην παιδική χαρά, σχετικά με την αγωνία σας για το μεγάλωμα των παιδιών και ξαφνικά να γίνετε οι καλύτερες φίλες. Από την άλλη μεριά, οι παλιοί σας φίλοι που δεν έχουν παιδιά, μπορεί να αδυνατούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα σας, με αποτέλεσμα να χαθείτε.

Δεν θα βρείτε ποτέ τη μητρότητα βαρετή. Μπορεί στην αρχή τα πράγματα να είναι δύσκολα, όμως σε μερικές βδομάδες, το παιδί σας θα κοιμάται όλη τη νύχτα, σπάνια θα κλαίει και θα τρώει με ευκολία. Τότε θα συνειδητοποιήσετε το μεγαλείο της μητρότητας και δεν θα θέλετε να τελειώσει ποτέ. Για αυτό χαρείτε όσο μπορείτε αυτή την μαγική περίοδο της ζωής σας.