REAL LIFE FAMILY MATTERS

Φυσικές θεραπείες για παιδιά με άσθμα


7 Μαΐου 2015

Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν 20 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από άσθμα, ενώ περίπου 9 εκατομμύρια από αυτούς είναι παιδιά. Το άσθμα θεωρείται μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει τις αναπνευστικές οδούς. Οι αεραγωγοί είναι μεγάλοι σωλήνες που μεταφέρουν τον αέρα από και προς τους πνεύμονες. Όταν κάποιος έχει άσθμα, οι πνεύμονες και οι αεραγωγοί φλεγμαίνουν, όταν εκτίθενται σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως η γύρη. Το παιδικό άσθμα συχνά πυροδοτείται από μια σειρά άλλων αιτιών, συμπεριλαμβανομένων τον κρύο αέρα, τη σωματική δραστηριότητα, την έκθεση σε ρύπους, και τις αλλαγές του καιρού. Ορισμένοι παράγοντες συμβάλλουν ή αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης του άσθματος. Επιπλέον, το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, η παχυσαρκία, μια χρόνια ρινική καταρροή ή βουλωμένη μύτη, μια σοβαρή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, μπορούν επίσης να πυροδοτήσουν το άσθμα.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταχειριστείτε το άσθμα στην παιδική ηλικία;

Είναι σημαντικό να συναντηθείτε με τον παιδίατρο σας το συντομότερο, όταν βλέπετε τα προειδοποιητικά σημάδια για το άσθμα στο παιδί σας. Τις περισσότερες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει μια σειρά από διορθωτικά μέτρα που θα βοηθήσουν τη διαχείριση των συμπτωμάτων. Επίσης, οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσουν μία συσκευή εισπνοής για τα παιδιά για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εκτός από την ιατρική περίθαλψη που θα πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιες φυσικές θεραπείες, όπως θα δείτε παρακάτω.

Πιπέρι καγιέν. Ένα βάμμα με πιπέρι καγιέν μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας, όταν έχει κρίση άσθματος. Το καγιέν περιέχει μια ισχυρή ποσότητα καψαϊκίνης, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Η καψαϊκίνη βοηθά επίσης, στη βελτίωση της ροής του αίματος για να τροφοδοτείται το σώμα με αίμα και οξυγόνο.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι αναπόσπαστο μέρος της κάθε δίαιτας. Αυτά τα λιπαρά βοηθάνε την αναπνευστική οδό και τη μείωση της φλεγμονής. Το παιδί σας μπορεί να πάρει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με τη μορφή συμπληρωμάτων ιχθυελαίων ή με την προσθήκη ψαριών και άλλων τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά .

Τζίντζερ. Η πιπερόριζα είναι ένα αντι-φλεγμονώδες τρόφιμο, γιατί περιέχει τη τζιντζερόλη, που μειώνει τις φλεγμονές και μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των κρίσεων άσθματος. Μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας τζίντζερ, με την προσθήκη του σε κοινές τροφές ή δίνοντάς του ένα καθημερινό συμπλήρωμα.

Η βιταμίνη D. Έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί επίσης, να έχει σχέση με τη θεραπεία του άσθματος. Επίσης, η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να ευθύνεται για το άσθμα. Άρα, λαμβάνοντας ένα καθημερινό συμπλήρωμα και η ασφαλή έκθεση στον ήλιο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του άσθματος του παιδιού σας.