REAL LIFE FAMILY MATTERS

Απλοί τρόποι για να είστε το ιδανικό πρότυπο για το παιδί σας


12 Μαΐου 2015

49f5ddabd618aa42088f00aec2780eaeκαθετα.jpg

Η ανατροφή του σεβασμού, της υπομονής και της υπευθυνότητας σε ένα παιδί είναι το όνειρο κάθε γονιού. Αλλά, για να διδάξετε όλα αυτά στο μικρό σας, πρέπει να τα τηρείτε και εσείς οι ίδιοι σαν γονείς. Αν λοιπόν θέλετε να είστε το ιδανικό πρότυπο για το παιδί σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και προσπαθήστε να τις τηρείτε σε κάθε πτυχή της καθημερινής σας ζωής.

Προσέξτε ένα κατοικίδιο ζώο ή ένα φυτό. Αν δεν θέλετε να έχετε πολλές ευθύνες, μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό φυτό, αλλά αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, τότε πάρτε ένα κατοικίδιο ζώο για το παιδί σας. Μάθετε στο μικρό σας να σέβεται και να αγαπάει τη φύση και τα ζώα. Επίσης, είναι σημαντικό να του αναθέσετε το πότισμα του φυτού ή το τάισμα του κατοικίδιου, ώστε να αποκτήσει υπευθυνότητα. Δείξτε στο παιδί σας, ότι η φροντίδα των έμβιων όντων μπορεί να είναι ικανοποιητική και ότι είναι πολύ σημαντικό δίνουμε και να δείχνουμε την αγάπη μας.

Διατηρήστε αληθινές φιλίες. Καλέστε τους φίλους σας στο σπίτι ή περάστε ένα Σαββατοκύριακο μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο θα δείξετε στο παιδί σας, ότι η φιλιά είναι σημαντική να υπάρχει στη ζωή του καθενός μας. Επίσης, θα του μάθετε τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει προς τους φίλους και όχι μόνο.

Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας. Ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του να τρώνε υγιεινά και να γυμνάζονται, παίρνει τα σωστά ερεθίσματα. Έτσι θα δεχτεί και εκείνο πολύ πιο εύκολα να λάβει μέρος σε μια αθλητική δραστηριότητα.

Διαβάστε. Είναι καλό να σας βλέπει το παιδί να διαβάζετε ένα βιβλίο. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει να εκτιμά τη λογοτεχνία και θα αποκτήσει περισσότερες γνώσεις και πλούσιο λεξιλόγιο.

Να αντιμετωπίζετε με σεβασμό τους μεγαλύτερους σας. Όταν μιλάτε στους γονείς σας με σεβασμό, το παιδί μαθαίνει να κάνει το ίδιο. Ο σεβασμός προς τους ηλικιωμένους είναι ζωτικής σημασίας για έναν άνθρωπο. Σεβασμός στους ανθρώπους, στη φύση και στα υπόλοιπα έμβια όντα.