REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γιατί μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι σημαντική για τα παιδιά σας;


27 Ιουνίου 2015

42fb98a6e5727e5e9977f1c9ec372e1fκαθετα.jpg

Στο σημερινό άρθρο θα προβληματιστούμε σχετικά με την ευτυχισμένη οικογένεια και το αντίκτυπο που έχει στα παιδιά. Το συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά επίκαιρο, δεδομένου ότι στις ημέρες μας πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια οικονομική και κοινωνική κρίση. Και δυστυχώς τα παιδιά είναι τα μοναδικά θύματα σε όλη αυτή τη κατάσταση.

Μια ευτυχισμένη οικογένεια είναι το άλφα και το ωμέγα, για να μεγαλώσουν τα παιδιά και να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες. Σαν γονείς είστε τα ιδανικά πρότυπα στα μάτια των μικρών σας, γι αυτό και η συμπεριφορά σας μπορεί να έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα στη μετέπειτα πορεία τους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη βαρύτητα που έχουν οι πράξεις και τα λόγια σας. Όσα παιδιά έχουν μεγαλώσει σε μια ευτυχισμένη οικογένεια φθάνουν συνήθως στους στόχους με ευκολία και έχουν μια υγιή συμπεριφορά γενικά στη ζωή τους.

Η οικογένεια είναι το θεμέλιο για τη κοινωνική, συναισθηματική και σωματική ωρίμανση των παιδιών. Τα παιδιά έχουν μιμητικές ικανότητες, γι αυτό αντιγράφουν και τις άσκημες και τις καλές συμπεριφορές. Αρά, ως γονείς πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί και να διδάξετε στα μικρά σας να έχουν ήθος και ευγένεια. Βέβαια το να είσαι γονιός δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Αλλά, αν υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά των παιδιών σας.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι λίγο επικίνδυνο να μεταδίδετε τα δικά σας προβλήματα στα παιδιά, διότι μπορεί να τους βλάψετε τη ψυχή. Κατά συνέπεια μπορεί να γίνουν δειλά, εξαιτίας των φόβων σας και να μην έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Επιπλέον, μια δυστυχισμένη οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει μια συναισθηματική αστάθεια και να είναι η αιτία για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και τραύματα, που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών δύσκολη.

Μπορεί η ζωή να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά μια ευτυχισμένη και υγιής οικογένειας θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα, γιατί είναι το κύριο συστατικό για επιτυχημένα και αισιόδοξα παιδιά.