4 συμπτώματα της εγκυμοσύνης που σας φέρνουν σε αμηχανία

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015
8352b95b441f29c5d8d9b0e91b60e6a6καθευα.jpg

Όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυες, γνωρίζετε ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει, ότι ίσως νιώθετε πιο κουρασμένες από ό,τι συνήθως και ότι μπορεί να έχετε στομαχικές διαταραχές. Αλλά, υπάρχουν και κάποιες άλλες αλλαγές που ενδεχομένως δεν ξέρετε και που μπορεί, να σας φέρουν σε αμηχανία. Δείτε ποιες είναι και πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Έχετε περισσότερα αέρια. Σχεδόν όλες οι έγκυες έχουν πιο πολλά αέρια από το φυσιολογικό. Αυτό συμβαίνει επειδή η εγκυμοσύνη δημιουργεί ορμονικές διαταραχές, που μπορεί να επιβραδύνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού σας συστήματος. Αυτό ενδεχομένως να σας σε δύσκολη θέση, κυρίως όταν είστε μαζί με τον σύντροφο σας ή με φίλους. Αν διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το πρόβλημα, τότε ίσως κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, θα βοηθήσουν. Μερικά τρόφιμα είναι πιο πιθανό να παράγουν φυσικά αέρια, οπότε το καλύτερο είναι να μην τα καταναλώνετε τόσο συχνά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί επίσης, να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οδηγώντας σε μετεωρισμούς. Αν διαπιστώσετε, ότι το γάλα σας φουσκώνει, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς λακτόζη. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί και αυτή με τη σειρά της να συμβάλει στη μείωση των αερίων, γιατί βοηθάει στην αύξηση της κινητικότητας του γαστρεντερικού σωλήνα.

Ακράτεια ούρων. Πολλές γυναίκες όταν είναι έγκυες, βιώνουν μια μικρή ακράτεια ούρων, όταν για παράδειγμα γελάσουν πολύ ή βήξουν δυνατά. Δεν υπάρχει λόγος αμηχανίας. Αν αυτού μπορείτε να φορέσετε σερβιετάκια, έτσι ώστε να σας φύγει το άγχος. Επίσης, αν πηγαίνετε συχνά στη τουαλέτα μπορεί να σας βοηθήσει. Και αν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, είναι επειδή καθώς το μωρό μεγαλώνει και η μήτρα μεγαλώνει, και καταλήγει να πιέζει την ουροδόχο κύστη. Κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια για να αδειάζετε την ουροδόχο κύστη κάθε δύο ώρες, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει λόγος, θα καταστήσει λιγότερο πιθανό να έχετε ακράτεια.

Αιμορροΐδες. Ρωτήστε μια νέα μητέρα για τις αιμορροΐδες και είναι σίγουρο ότι θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μια ιστορία να σας πει, όταν ήταν έγκυος. Οι αιμορροΐδες είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα για μια γυναίκα που μένει έγκυος και οφείλονται κυρίως στη δυσκοιλιότητα. Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων με την αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Μείνετε καλά ενυδατωμένες, τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες και να ασκήστε.

Ακμή. Τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, λόγω των ορμονικών διαταραχών. Ρωτήστε τον γιατρό σας, ώστε να σας συστήσει ένα ασφαλές προϊόν για πλύσεις και μια κρέμα. Μην αγχώνεστε όμως και κάνετε υπομονή, γιατί μετά από λίγο καιρό θα εξαφανιστούν.