REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τι πρέπει να προσέχουμε για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες


6 Αυγούστου 2015

82f079ace3ecbe39b18e2c70b48ef3e3καθεα.jpg

Οι νεροτσουλήθρες είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι στις πισίνες ξενοδοχείων και πάρκων αναψυχής για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Επειδή στις μέρες μας είναι μεγαλύτερες, πιο γρήγορες και με πιο διασκεδαστικά χαρακτηριστικά όπως στροφές, απότομες κλίσεις και σήραγγες, εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους. Ο έξυπνος σχεδιασμός, οι σαφείς κανόνες χρήσης, και η επίβλεψη μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, κυρίως αγόρια εφηβικής ηλικίας, είναι πολύ πιο πιθανό να τραυματιστούν σε νεροτσουλήθρες από ό,τι τα μικρότερα παιδιά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο συνδυασμό του μεγαλύτερου βάρους τους και της πιο επικίνδυνης συμπεριφοράς που εκδηλώνουν στη νεροτσουλήθρα. Επιπλέον επίβλεψη χρειάζονταιτα παιδιά που είναι βαρύτερα από το ιδανικό σωματικό τους βάρος, γιατί παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού. Το νεαρό της ηλικίας και η απειρία συμβάλλουν σημαντικά στην πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων και τραυματισμών. Ας σημειωθεί ότι πολλές φορές τα παιδιά που χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα  δεν ξέρουν κολύμπι.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επισκεπτόμαστε νεροτσουλήθρες

  • Στις νεροτσουλήθρες τα παιδιά πρέπει, πριν ανέβουν τις σκάλες, να μπαίνουν στη σειρά.
  • Για την αποφυγή συγκρούσεων πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη χρήση της νεροτσουλήθρας από περισσότερα από ένα παιδιά .
  • Τα μικρότερα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα αγκαλιά με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει αύξηση του κινδύνου τραυματισμού.
  • Για να αποφεύγονται συγκρούσεις θα πρέπει να γίνει σαφές στα παιδιά πως το σημείο που πέφτουν από τη νεροτσουλήθρα στο νερό δεν είναι χώρος για παιχνίδι και θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από το χώρο αυτό.
  • Τα παιδιά δεν πρέπει να μπαίνουν στη νεροτσουλήθρα με το κεφάλι λόγω του αυξημένου κινδύνου τραυματισμού στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη.
  • Στις νεροτσουλήθρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φουσκωτά παιχνίδια.
Δείτε τη συνέχεια στο infokids.gr