REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πώς να πετύχετε ένα ήρεμο πρωινό ξεκίνημα για το σχολείο!


17 Σεπτεμβρίου 2015

all-joy-no-fun-parenting-ftrkatehta.jpg

Ηρεμία, χαμόγελα, χαλάρωση είναι λέξεις σπάνιες, όταν οι γονείς περιγράφουν τη πρωινή σχολική ρουτίνα. Αν και εσείς ξεκινάτε την ημέρα σας μέσα σε μια τρέλα, ψάχνοντας τα παπούτσια του μικρού σας ενώ το λεωφορείο πλησιάζει, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και τα πρωινά σας θα είναι πιο ήρεμα.

Καταρχήν όλοι γνωρίζουμε, ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα, πόσο όταν αφορά τα παιδιά. Μην το αφήνετε όμως, τελευταία στιγμή, γιατί μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το χρόνο, που είναι ελάχιστος το πρωί. Η καλύτερη λύση είναι να κάνετε μια εβδομαδιαία λίστα με πρωινά. Φτιάξτε έναν κατάλογο με τα φαγητά και πείτε στο μικρό σας, πριν πέσει για ύπνο να σας σημειώσει τι θέλει να φάει το πρωί. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε όλες τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ένα άλλο βασικό μέλημα που συνήθως τα παιδιά αφήνουν για το πρωί, είναι η τσάντα του σχολείου. Για να μην τρέχετε όλοι πανικόβλητοι να βρείτε τα βιβλία, πείτε στο παιδί σας να τα ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ. Αν είναι πολύ μικρό, μπορείτε να φτιάξετε μαζί τη τσάντα του σχολείου.

Πολλά παιδιά  θέλουν πλέον να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα. Αυτό όμως, απαιτεί κάποιο χρόνο και αν δεν είστε πρωινοί τύποι, καλό είναι να αποφασίσετε μαζί με το μικρό σας, από βραδύς τι θα φορέσει την επόμενη μέρα στο σχολείο. Δεν υπάρχει λόγος να επιβάλετε στο παιδί σας τα ρούχα που θα φορέσει, γιατί αυτή η αίσθηση της ατομικότητας και η της ελευθερίας είναι σημαντικές για πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Μήπως δεν ξυπνάτε ποτέ στην ώρα σας, με  αποτέλεσμα να τρέχετε εσείς και το μικρό σας για να προλάβετε το λεωφορείο; Αν ναι, τότε βάλτε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς, ώστε να έχετε χρόνο να χουζουρέψετε και να σηκωθείτε έγκαιρα για το σχολικό. 

Οι παραπάνω συστάσεις θα εξομαλύνουν τη πρωινή σας ρουτίνα, έτσι ώστε να νιώθετε πιο χαλαροί και ήρεμοι κάθε φορά που ξυπνάτε!