REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουν οι γονείς στον παιδίατρο


2 Νοεμβρίου 2015

article-1350178-0CE485B5000005DC-185_468x313καθετα.jpg

Όταν έχετε μικρά παιδιά, οι επισκέψεις στον παιδίατρο αποτελούν μέρος της ζωής τους. Όμως, κάθε φορά που πάτε μαζί με τον μικρό σας στον παιδίατρο πρέπει να είστε και κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να βοηθήσετε και εκείνον να κάνει πιο σωστά τη δουλειά του και να κάνετε την εμπειρία του παιδιού σας πιο ευχάριστη. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά λάθη που κάνετε συνήθως στο γραφείο του παιδιάτρου.

Μπορεί να θέλετε να παρουσιάζετε το παιδί σας σε όλους ότι είναι τέλειο και κατ επέκταση ότι και εσείς τα έχετε όλα υπό έλεγχο. Όμως, στον γιατρό δεν πρέπει να λέτε ποτέ ψέματα. Αν το μικρό σας δεν τρώει φρούτα ή βλέπει όλη μέρα τηλεόραση, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψετε από τον παιδίατρο. Ακόμα και αν ξεχάσετε να του δώσετε το φάρμακο ή του δίνετε πιο πολλά γλυκά από ότι πρέπει, είναι σημαντικό να τα αναφέρετε στον γιατρό. Εξάλλου κανένας δεν είναι τέλειος και μικρά λάθη πάντα θα γίνονται και γι αυτό κανένας δεν πρόκειται να σας κρίνει.

Δεν πάτε προετοιμασμένοι. Όταν το παιδί σας αρρωστήσει και πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποιες πληροφορίες όσο αφορά την ασθένεια. Για παράδειγμα να ξέρετε πότε άρχισε ο πυρετός, σε ποια θερμοκρασία ήταν τη τελευταία φορά που τον μετρήσατε και αν το μικρό σας παρουσίασε κάποια άλλα συμπτώματα. Και αν δεν είστε σίγουροι ότι θα τα θυμάστε, μια λύση είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο, όπου θα καταγράφετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την ασθένεια.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι με τον παιδίατρο είστε μια ομάδα, όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον. Ο γιατρός θα σας δώσει τις κατάλληλες ιατρικές συμβουλές, αλλά εσείς είστε οι γονείς που ξέρετε να φροντίζετε το παιδί σας. Γι αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν παιδίατρο που εκτός από καλός επιστήμονας, να σας εμπνέει και σαν άνθρωπος, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του.