REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τι να κάνετε κατά την εγκυμοσύνη για να αποκτήσετε έξυπνα παιδιά


26 Νοεμβρίου 2015

88b5ac735ed996f6b5024ec5700912fbκαθετυα.jpg

Και ποια μαμά δεν επιθυμεί να αποκτήσει έξυπνα παιδιά! Και για να το πετύχετε αυτό πρέπει να αρχίσετε από νωρίς, από τη στιγμή που το μωρό είναι στην κοιλιά σας. Γιατί όσο και αν σας ακούγετε περίεργο, τα μωρά ανταποκρίνονται πριν ακόμα γεννηθούν. Όσες είστε μέλλουσες μαμάδες ξεκινήστε από τώρα τις προσπάθειες για να αποκτήσετε έξυπνα παιδιά.

Να διαβάζετε δυνατά. Παρά το γεγονός ότι τα μωρά δεν μπορούν να καταλάβουν τις πραγματικές λέξεις, διαβάζοντας τους μια ιστορία θα επηρεάσει τον τρόπο που αισθάνονται τη φωνή σας και θα το θυμούνται. Θα πρέπει επίσης, να γνωρίζετε ότι η γλώσσα αναπτύσσεται από τη μήτρα και γύρω στο τρίτο τρίμηνο το μωρό σας είναι σε θέση να ακούει ήχους και να τους απομνημονεύει. Αρχίστε λοιπόν την ανάγνωση των παραμυθιών πριν ακόμα γεννηθεί.

Ημερήσια έκθεση στο ηλιακό φως. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Είναι η βασική βιταμίνη που βοηθάει το μικρό σας να αναπτύξει υγιή οστά και ορισμένοι γιατροί συνδέουν την έλλειψη της με την ανάπτυξη του αυτισμού. Οπότε καλό είναι όλες οι μέλλουσες μαμάδες να κάθεστε καθημερινά στον ήλιο για περίπου είκοσι λεπτά, βάζοντας φυσικά το κατάλληλο αντηλιακό.

Βάλτε στο αγέννητο μωρό σας να ακούσει μουσική. Έχουμε ήδη αναφέρει πως τα μωρά ακούνε πριν ακόμα γεννηθούν. Όταν λοιπόν βάζετε μουσική βοηθάτε την παραγωγή σεροτονίνης και άλλων ουσιών που το ηρεμούνε και επίσης, χτίζετε τη βάση για ένα υγιές μυαλό. Ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι βάζοντας ακουστικά και στη φουσκωμένη σας κοιλιά.

Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσες έγκυες δεν καταναλώνουν επαρκής ποσότητα ιωδίου στη διατροφή τους, είναι πιο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με χαμηλό δείκτης νοημοσύνης. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, διαπίστωσε ότι όσο χαμηλότερη ήταν η ποσότητα ιωδίου στον οργανισμό των μαμάδων, τόσο χαμηλότερες ήταν και οι νοητικές επιδόσεις των παιδιών. Γι αυτό και οι ειδικοί συστήνουν στις έγκυες να καταναλώνουν δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα και τρεις μερίδες γαλακτοκομικών τη μέρα.

Μη σταματήσετε να γυμνάζεστε. Όταν είστε έγκυες πρέπει να αφουγκράζεστε το σώμα σας και φυσικά δεν πρέπει να το εξαντλείτε. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε δραστήριες, επειδή το μωρό σας και εσείς χρειάζεστε άσκηση. Επισκεφτείτε έναν γυμναστή για να σας συμβουλέψει ποιες ασκήσεις είναι κατάλληλες για τη περίοδο της εγκυμοσύνης. Μια καλή επιλογή είναι η γιόγκα, που λειτουργεί και ως μηχανισμός ανακούφισης από το στρες.