REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Συμβουλές για να αποφύγετε τους οικογενειακούς καυγάδες


31 Δεκεμβρίου 2015

237f4e612a18e4ed2bbb0b83995485f4καθρτ.jpg

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το γιορτινό τραπέζι και όλοι μιλάνε, τραγουδάνε και γελάνε. Όλα φαίνονται τόσο ήσυχα και γιορτινά! Όμως, η πραγματικότητα συνήθως είναι διαφορετική, γιατί οι οικογένειες δεν συμπεριφέρονται όπως στις ταινίες. Αντ αυτού οι συγγενείς μπορεί να διαπληκτιστούν, κάποιες φορές να φωνάξουν, μέχρι και να συγκρουστούν, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν θέλετε τις φετινές γιορτές να αποφύγετε τις συγκρούσεις, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Σε ένα τραπέζι που είναι μαζεμένοι πολλοί συγγενείς υπάρχουν θέματα που καλό είναι να αποφεύγονται, όπως οι συζητήσεις για πολιτική, χρήματα, γάμους και χωρισμοί. Και αυτό γιατί πάντα θα υπάρχει ένα μέλος που θα είναι πιο φανατισμένο από τα υπόλοιπα, ώστε να οξύνει τα πνεύματα και να φτάσει τις συζητήσεις, ιδίως πολιτικού περιεχομένου, στα άκρα, μαζί και τα νεύρα των συνομιλητών.  Εξάλλου ήδη αρκετά δεν μιλάμε για αυτά τα ζητήματα όλο το υπόλοιπο έτος; Ευκαιρία να μας βρει το καινούριο, συζητώντας κάτι διαφορετικό.

Σε όλες τις οικογένειες υπάρχει μια περίεργη πεθερά ή θεία, που θα έχει πάντα κάτι να πει και να κριτικάρει. Τη μια μπορεί να της φαίνεται σκληρό το κρέας, να μην της αρέσει η μουσική ή να την ενοχλούν οι φωνές. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να αλλάξετε τη συζήτηση κάθε φορά που πάει να παραπονεθεί. Εξάλλου είναι μόνο ένα άτομο ανάμεσα σε τόσα και δεν αξίζει να χαλάσετε την χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε, είναι αν έχει γιο, να τον εκθειάσετε, τα καλά λόγια πάντα πιάνουν στις μητέρες που έχουν αγόρια!

Μην το παρακάνετε με τις προετοιμασίες. Αν καλέσετε συγγενείς στο σπίτι, ένα απλό μενού είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, οι πειραματισμοί στο μαγείρεμα δημιουργούν συνήθως νεύρα στις νοικοκυρές. Μια εναλλακτική λύση είναι να πείτε να φέρει ο καθένας από ένα φαγητό, ώστε να μη κλειστείτε όλη μέρα στην κουζίνα και μετά έχετε ένταση και ξεσπάσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ζητήστε από τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται ευγενικά και να μην γκρινιάζουν. Δεν μπορούν όλοι να ανεχθούν τις φωνές και τις ιδιοτροπίες των παιδιών, γι αυτό και κάνετε μια συμφωνία μαζί τους, ώστε να είναι ήρεμα στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Βέβαια μη το παρακάνετε με τους κανόνες, γιατί οι γιορτές πάνω από όλα είναι για εκείνα. Και αν εντέλει διαπιστώσετε ότι δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε την οικογένεια και τα ξεσπάσματα των συγγενών, προγραμματίστε να φύγετε για λίγες μέρες μαζί με τον σύντροφο σας και τα μικρά, ώστε να σας βρει ο καινούριος χρόνος σε ένα βουνό ή γιατί όχι και στη θάλασσα.