REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παιδιά από όλο τον κόσμο έσωσαν 20.000 ζώα μέσα σε δυο χρόνια και συνεχίζουν


27 Ιανουαρίου 2016

Ο νεαρός ηθοποιός Lou Wegner όταν έμαθε ότι χιλιάδες ζώα σε καταφύγια του Los Angeles, θανατώνονται αν δεν υιοθετηθούν, αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση, την «Kids Against Animal Cruelty». Στόχος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα να βρουν σπίτι, αλλά και να ενημερώσει τους νέους για την υιοθεσία ενός αδέσποτου. Η «Kids Against Animal Cruelty» είναι μια από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες οργανώσεις διάσωσης των Η.Π.Α.

Ο Lou Wegner είναι ένα αγόρι 16 ετών από το Columbus, του Οχάιο, που ασκεί το επάγγελμα του τραγουδιστή και ηθοποιού. Όταν ήταν μόλις 14 ετών ξεκίνησε τη μάχη ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και τότε είναι που σκέφτηκε να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η «Kids Against Animal Cruelty» χρησιμοποιεί την κοινωνική δικτύωση για να ενθαρρύνει τις υιοθεσίες των ζώων που βρίσκονται στα καταφύγια και κινδυνεύουν για ευθανασία. Η οργάνωση βοήθησε 20.000 κατοικίδια ζώα να ξεφύγουν από την ευθανασία μέσα σε δύο χρόνια.

Ο Lou έμαθε για την ευθανασία στα καταφύγια, όταν πήγε στο Los Angeles για να γυρίσει την ταινία μικρού μήκους «Be Good to Eddie Lee», όπου ο σκηνοθέτης του πρότεινε να εργαστεί εθελοντικά σε ένα καταφύγιο ζώων. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο νεαρός ηθοποιός πίστευε ότι τα καταφύγια ήταν ασφαλή για τα αδέσποτα, όμως έκανε λάθος. Βλέποντας όλα αυτά τα σκυλιά να κλαίνε μέσα στα κλουβιά τους και μαθαίνοντας ότι εάν δεν υιοθετηθούν κάποια θα πρέπει να θανατωθούν, ράγισε η καρδιά του.

Όταν ο Lou Wegner ξεκίνησε το «Kids Against Animal Cruelty», είχε μόνο 47 μέλη, όμως μετά από λίγο καιρό απέκτησε πάνω από 50.000 μέλη και πλέον έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου στόχος της ομάδας είναι να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ώστε να αφυπνίσει τους ανθρώπους να υιοθετούν ζώα από τα καταφύγια, αλλά και να ενημερωθεί η νέα γενιά για τη σημασία της στείρωσης και την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιου.

Ο Lou ήταν καλεσμένος στο CNN, στην Huffington Post, στην Washington Post και σε πολλές άλλες εφημερίδες. Επίσης, έχει βάλει πολλούς έφηβους φίλους του να ανοίγουν παραρτήματα και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής και πλέον έχει και σε 4 ακόμα χώρες, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, το Νεπάλ και την Ελλάδα. Σε όλα τα παραρτήματα υπεύθυνοι είναι παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10 έως 21 ετών.