REAL LIFE FAMILY MATTERS

Η Barbie αλλάζει και γίνεται πιο αληθινή


30 Ιανουαρίου 2016

Δεν μπορεί να μην θυμάστε τον εαυτό σας, όταν ήσασταν μικρές, να βγάζετε το ρούχο μιας Barbie και να προσπαθείτε να της βάλετε ένα νέο φόρεμα! Εάν λοιπόν προσπαθήσετε να κάνετε το ίδιο και σήμερα, τότε το πιο πιθανό είναι το φόρεμα της να βγει με δυσκολία, γιατί η Barbie έχει παραπάνω κιλά! Ναι καλά διαβάσατε! Το πιο δημοφιλές παιχνίδι στην ιστορία άλλαξε σελίδα και έγινε πιο ανθρώπινο.

Μετά από δεκαετίας συζητήσεων για το σωματότυπο της Barbie και για τα πρότυπα που δίνει στα παιδιά, επιτέλους έγινε η αλλαγή στην εικόνα της. Η εταιρεία παιχνιδιών παρουσιάζει μια νέα Barbie με ανθρώπινη μορφή, η οποία μεταμορφώνεται σε όλους τους τύπους γυναικών: ψηλή, μινιόν, γεματούλα, αδύνατη.

Οι νέες αυτές κούκλες με την ποικιλία στο σωματότυπο, στο στιλ και στις αποχρώσεις του δέρματος, αντικατοπτρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό αυτό που βλέπουν γύρω τους τα νέα κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Επιτέλους το κάθε κορίτσι μπορεί πλέον να βρει την κούκλα που του ταιριάζει.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μετά από αμέτρητες διαδηλώσεις και ψυχολογικές μελέτες σχετικά με την πιθανή αρνητική επιρροή της κούκλας στα νεαρά κορίτσια. Επίσης, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων.

Το νέο μοντέλο της Barbie έχει 4 διαφορετικούς σωματότυπους, 22 διαφορετικά χρώματα ματιών, 24 είδη μαλλιών. Και σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της εταιρείας Richard Dickson στο περιοδικό Time «Η Barbie έπρεπε να ταιριάξει στη νέα εποχή»

Ξεχάστε τα ξανθά μακριά μαλλιά, τα γαλάζια μάτια και το αψεγάδιαστο σώμα. Η διάσημη κούκλα αλλάζει σελίδα και μας αρέσει! [gallery-550854]